GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: HD poveo, a onda je na scenu stupila ikona! Krstanović zabio 116. u HNL-u i donio bod Belupu

Utakmicu Hrvatskog dragovoljca i Slaven Belupa pratite uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: Sportske novosti/Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2022. 19:09

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - SLAVEN BELUPO 1:1 (Frigan 3' / Krstanović 50'-11m)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja 150. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Perica i Bučar. Četvrti sudac: Titlić. VAR: Strukan. AVAR: Jakšić. Delegat: Bućan.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Smolčić, Markovina, Vulikić - Braut, Galešić (od 46. Kukoč), Hodža, Jurišić - Majstorović, Karrica - Frigan (od 90. Kuliš). Trener: Dragan Tadić

SLAVEN BELUPO: Sušak - Hlevnjak (od 69. Bosec), Božić, Soldo, Goda - Mlinarić (od 82. Bogojević), Marina - Brković (od 59. Zapata), Zvonarek, Crnac (od 46. Krstanović) - Hoxha (od 59.Laušić). Trener: Zoran Zekić.

Žuti kartoni: Galešić (7 - preoštar start), Božić (8 - preoštat start), Karrica (25 - preoštar start), Goda (40 - prigovor), Soldo (71 - preoštar start).

Crveni kartoni: Karrica (80 - drugi žuti; udaranje suparnika).

Bila je to zaista nogometno siromašna predstava u ulici pjesnika. Tek nešto bolja u drugom, nego u prvom poluvremenu. Ali nešto tako se možda moglo očekivati. Dečki iz Sigeta su već drugoligaši, a Farmaceuti baš i nemaju nekog motiva. Dobro, netko bi možda mogao očekivati da će tako neopterećeni suparnici igrati opušteno, za svoju dušu, da će biti mnogo napadačkih akcija i pogodaka. Ali Tadićevi i Zekićevi dečki nisu imali taj plan. Ako se ne treba previše umarati, ćemu se umarati? Da, jedni i drugi imali su 'grunfovski pristup' utakmici koja nikome nije ništa značila. Počelo je zanimljivo, već nakon tri minute igre, Hrvatski dragovoljac je stigao do vodstva. Sjajno je ubacio Juršić s lijeve strane, Friganu nije bilo teško pogoditi iz blizine. Međutim, s obzirom da je označeno zaleđe, uključio se VAR. Dijagnosticiranje situacije, već kako je to u HNL-u uobičajeno, trajalo je skoro tri minute. Na kraju je sudac Kulušić pokazao na centar, što je značilo da je pomoćni sudac pogriješio i bez razloga dizao zastavicu.


Pogodak je proslavilo nešto malo više od stotinjak gledatelja u Kranjčevićevoj ulici. Uglavnom su to bili navijači HD-a, ali radilo se uglavnom o bližoj i daljnjoj rodbini, prijateljima i prijateljicama, poznanicima... Imali su i Farmaceuti podršku, iz Koprivnice je stigao mali orkestar. Jedan navijač je stigao s bubnjem, jedan s trubom, a jedan s megafonom... E taj s megafonom bio je pomalo dosadan, bez prestanka je vikao; 'ale, ale, ale'... Onda malo 'ole, ole, ole...' Mijenjao je samoglasnike. Imao je nevjerojatnu energiju pa je ponekad promijenio repertoar u 'Slaven Belupo, ale, ale, ale..' Zaista je izgledalo pomalo bizarno, ali svaka čast 'megafonašu', nije odustajao tijekom kompletne utakmice. Bubnjar i trubač su se ubacivali kad je malo odlučio odmoriti glasnice, onako s vremena na vrijeme. Bilo bi dobro da i orkestar iz Koprivnice ode na ljetne pripreme i malo poradi na repertoaru. Trebalo bi ga malo proširiti.

Ali kako se igralo većim dijelom prvog poluvremena, priča s tribina je bila mnogo zanimljivija od one na terenu. Polovicom poluvremena, 'zabubnjalo' je i na terenu. Sudarili se se glavama Majstorović i Goda, beku Koprivničanaca potekla je i krv iz nosa.Nakon minutu-dvije, Majstoroviću nije bilo dosta borilačkih vještina, ovog puta je po licu rukama opalio Božića. Ali koprivnički stoper malo se držao rukom za usnice i nos, i brzo se ustao. No, ni to nije bilo dovoljno, kad se radi o fajtu. Krajem prvog poluvremena opet je nastradao jadni Goda koji je izgledao kao neki dobro izudarni borac iz MMA. Ovaj put ga je po licu opalio Karrica. Izbezumljeni lijevi bek Slavena tražio je od suca Kulušića zaštitu, malo je podigao glas i raširio ruke, želio da Karrica dobije žuti karton. Bio bi to drugi žuti za Karricu. Ali kad nije dobio tada, Karrica ga je dobio deset minuta prije kraja, kad je nenamjerno odalamio Božića. No, Kulušić je u onom prvom slučaju, žuti karton dao - Godi! Zbog prigovora. Em su ga istukli, em je dobio žuti. Nije to bio dan Brune Gode.... I tako, tražeći neki dobar nogometni potez kojeg nije bilo, otkrili smo talentirane dečke za borilačke sportove. Lakat, ruka, glava... Ima tu talenta za MMA.

Početkom drugog dijela, Farmaceuti su poravnali, Hoxha je centrirao, Smolčić je držao ruke na leđima, lopta ga je pogodila u lijevu, sudac je odlučio da je to jedanaesterac. Majstor jedanaesteraca Ivan Krstanović koji je ušao na startu druge dionice sigurno je pogodio, kako on to već zna.


Slaven je bio bolji u drugom dijelu, imao je pred kraj šansej preko Zapate i Božića, ali imao je HD nekoliko izlazaka prema vratima Koprivničanaca. Na kraju je nekako najpravednije da je završilo neodlučeno, jer su domaćini ipak posljednjih desetak minuta izdržali s igračem manje.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 Kraj! Završilo je 1:1.

90+2' Božić je tukao glavom nakon slobodnjaka, ali pucao je pored gola.

90' Dragovoljac je povukao kontru, ali na vrijeme je izašao Sušak i otklonio opasnost.

81' Bernard Karrica je dobio crveni karton! Napadač Dragovoljca je dobio drugi žuti i mora napustiti igru.

78' Leži na travnjaku Matija Frigan, trebat će pomoć liječnika pa će igra zakratko biti prekinuta.

73' Traje konstatan pritisak Slaven Belupa, sve je manje vremena da do kraja dvoboja vidimo još pokoji pogodak.

67' Hodža je opalio iskosa, ali to bez većih problema brani Sušak. U istoj minuti Bosec ulazi u igru umjesto Hlevnjaka, jasno, kod gostiju.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

65' Drugo poluvrijeme protiče u potpunoj dominaciji Slaven Belupa, uzrok tome jasno, tanka je domaća klupa na kojoj uz rezervnog vratara Marića sjedi još samo pet igrača.

59' Dvije promjene kod gostiju. Hoxha i Brković izlaze, ulaze Zapata i Laušić.

56' Arber Hoxha očito više neće moći zbog problema s ozljedom, ali spremni su već igrači sa Zekićeve klupe za zamjene.

53' Nastavlja Slaven s prijetnjama, visi i drugi gostujući pogodak u zraku, a ovu će akciju zaključiti Brković udarcem izvana, no previsoko je to otišlo od vratiju Šubarića.

50' GOOOOOL! Tko drugi iz penala nego - Ivan Krstanović. Evo mu i 116. pogotka u HNL-karijeri.

49' Jedanaesterac za goste! Smolčić je igrao rukom, pokazuje on da je ruka bila uz tijelo, ali ne mari za to sudac Kulušić.

46' Počinje nastavak dvoboja u Kranjčevićevoj. Umjesto ozlijeđenog Galešića kod HD-a ulazi Marino Kukoč. Mijenja i Zoran Zekić, ulazi HNL-ikona Ivan Krstanović umjesto Ante Crnca.

POLUVRIJEME: Nakon prvih 45 minuta u Kranjčevićevoj vodi domaćin, vodi Hrvatski dragovoljac i to ranim pogotkom Matije Frigana iz 3. minute.

45' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

42' Žuti karton, ukupno četvrti na današnjoj utakmici - drugi za goste, dobio je Bruno Goda.

38' Prekršaj nad Mlinarićem u šesnaestercu domaćih, sudac Kulušić ništa nije svirao, a koliko se dade primijetiti, neće se uključivati ni VAR-soba.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

36' Žuti karton sada je dobio Karrica kod Dragovoljca, neće ga biti u sljedećem, pretposljednjem kolu HNL-a zbog suspenzije.

33' Probao je sada Karrica, nakon što je HD u svega par poteza stigao u kazneni prostor domaćih. Pogađate, blok se ispriječio na putu do Suškova gola.

31' Slobodan udarac Mlinarića iz dobre pozicije za kvalitetan ubačaj pred vrata Šubarića, no bilo je to previsoko i predaleko za sve u petercu.

24' Nešto manji broj prilika nego kroz onaj početni period utakmice. Slaven kontrolira posjed, no obrana HD-a danas djeluje neprelazno.

21' Navijačka podrška za Slaven Belupo ne jenjava. Limena glazba, čovjek s megafonom koji se dere: Slaven Belupo, ale, ale, ale... I tako već 21 minutu...

17' Još jedan udarac Hoxhe završio je u bloku, dobar je ubačaj izveo Goda s lijeve strane, a nakon toga je Zvonarek probao iz voleja za prvi korner Slavena večeras.

15' Brkovićev slobodnjak, kao niti Mlinarićev naknadni udarac s dvadesetak metara nisu prouzročili opasnost za domaćeg vratara Šubarića.

12' Nastojat će gosti čim prije izjednačiti, no i danas se obrana HD-a čini kao dosta tvrd orah.

8' Serija žutih kartona sada, nakon Galešiča u domaćim redovima jednog je dobio i Božić kod Slaven Belupa. Već dva žuta, VAR provjera, pogodak... Sve smo to vidjeli u samom početku dvoboja u Kranjčevićevoj.

5' GOOOOOL! Ipak je priznato! Frigan je zabio na legalan način, zaleđa nije bilo. Eto preokreta, VAR je odlučio...

4' Zapravo, treba pričekati, jer VAR je to uzeo na pregled. Možda bi gol i mogao biti priznat, sporna je noga Tomislava Božića, je li Frigan držao liniju u trenutku ubačaja? Odlučit će video-soba.

3' Gol, ali poništen! Sjajan prolazak domaćih po lijevoj strani, Jurišićev ubačaj u sredinu za Frigana koji zabija, ali iz nedozvoljene pozicije.

2' Prvi konkretniji izlazak gostiju završio je Božićevim prekršajem u napadu nad Friganom.

18.00 Utakmica u Kranjčevićevoj je počela. Vrijeme u Zagrebu je oblačno, reklo bi se - pred kišu, za koju se nadamo da neće pokvariti nogometni ugođaj.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 05:32