DAMIR KRAJAC/CROPIX
NATRAG U 2. HNL

Iskrena ispovijed šefa Dragovoljca: ‘Ja sam jedini krivac za krah i ispadanje! Reći ću vam i zašto...‘

‘Dvije sam godine predsjednik. Klub je po mom mišljenju znatno napredovao. Evo zbog čega!‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 02. svibanj 2022. 06:54

”Sve što je lijepo kratko traje”, kaže stara poslovica. Poslije samo jedne sezone provedene u prvoligaškom društvu, Hrvatski dragovoljac od sljedeće sezone ponovo će igrati u drugoligaškom društvu.

Tri kola prije završetka prvenstva klubu iz Sigeta presudio je Hajduk pobjedom usred Splita 2:1. Rezultatom 1:1 držali su Crni glavu malo iznad vode i to do 87. minute, a onda se ukazao Livaja, koji ih je pogotkom sasvim potopio.

- Kuriozitet je istaknuti da sam unatoč 1:2 porazu od Hajduka dobio više čestitki u Splitu, nego kad smo u Kranjčevićevoj srušili Rijeku. A sve to za hrabru i dobru igru, što čovjeku godi, ali da smo pobijedili Hajduk svi bi ti čestitari nestali. Jasno, bez obzira na poraz s kojim smo se i matematički oprostili od Prve HNL, ja sam sretan i ponosan na igru koju su prezentirali naši igrači na Poljudu. Bio sam svjestan da se nećemo izvući i da nam se prvoligaški život ugasio već na kraju jesenskog dijela prvenstva, ali nisam si to želio priznati jer ne bih imao motiva za drugi dio prvenstva. Ovako je ispalo sve dobro - pokušava biti iskren predsjednik Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić poslije potopa u Splitu i rastanka od prvoligaškog društva.

image

Marinko Perić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Što slijedi, ekspresni povratak ili neka druga opcija?

- “Tiha voda brege dere”, kaže stara poslovica. Drugim riječima, želim istaknuti da ćemo od sada pokušati raditi sve u miru, bez velike pompe. Prije svega moramo najprije napuniti klupsku blagajnu, u kojoj je, trenutačno, generalni propuh, a potom osigurati prvoligaške uvjete. Tek tada možemo pričati o budućem cilju. Uglavnom, ja sam zadovoljan i s drugoligaškim društvom, što smatram, unatoč ispadanju, mojim uspjehom u dvogodišnjem predsjedničkom mandatu. Klub je ostao među 22 najbolja kluba u državi, maksimalno smo smanjili dug od 12 milijuna kuna i učinili smo nogometnu školu vrlo respektabilnom i sve više pokazuje veliki rezultatski napredak u svim kategorijama, a i ove će godine sigurno izbaciti tri igrača iz juniora u seniorsku momčad. A poslije gotovo više od 10 godina, još od Marcela Brozovića, prodat ćemo dva ili tri igrača (Šubarić, Vulikić, Perić) u inozemstvo.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Koji su vas faktori, prema vašem mišljenju, gurnuli ponovo u drugoligaško društvo?

- Odgovor je samo jedan - financije. Da smo imali novce, kao u drugoligaškom društvu, gdje je sve štimalo, danas bi nam mnogi prvoligaški klubovi gledali u leđa. U prvoligaški izazov krenuli smo najprije s igračima koji su ga udahnuli i neiskusnim trenerom, Miroslavom Kuljancem. Tek tijekom prvenstva popunjavali smo “rupe” s iskusnijim prvoligaškim igračima, ali onima koji nisu imali angažman u nekom klubu po godinu dana, a potom je blagajna presušila, nije bilo plaća, igrači su prije početka zimskih priprema krenuli u tihi štrajk, a budući da ga nisu najavili, ja sam ih zbog takvog ponašanja i ucjenjivanja, budući da su vjerovali da bez njih nećemo krenuti u drugi dio prvenstva, sve osim Mioča i Ćosića, koji su po završetku jesenskog dijela prvenstva zatražili ispisnicu, otjerao iz kluba. Okrenuli smo se potom za igračku pomoć Rijeci, koja nam je poslala čak devet mladih, prvoligaški neiskusnih, ali talentiranih igrača, a ja im se ovim putem još jednom javno zahvaljujem. Istovremeno moram istaknuti da je tom gestom više profitirala Rijeka nego Hrvatski dragovoljac jer će dobiti natrag za pola sezone prvoligaški iskusne igrače. Ako u kojem slučaju Rijeka ne osvoji Kup, a ja im to od srca želim, za sportskog direktora Rijeke, Roberta Palikuču, suradnja s Hrvatskim dragovoljcem bit će najveći uspjeh dosad.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Koje biste poteze povukli da ponovo izborite prvoligaški status?

- Napunio bih najprije blagajnu do vrha. Nas je u novo nepoznato društvo vodilo samo srce, a ne razum. Vjerovao sam ljudima koji su nam prije ulaska u Prvu HNL nudili financijsku pomoć, ali kad je trebalo to realizirati, jednostavno su nestali. Kucali smo na mnoga vrata za pomoć, oboružali su nas obećanjima, no još ih nismo dočekali. Tko je kriv za taj krah? Nitko osim mene jer sam se zbog previše emocija dao navući na tanak led - zaključio je predsjednik budućeg drugoligaša Marinko Perić, koji je već krenuo zajedno sa sportskim direktorom Krešimirom Sunarom stvarati novu viziju kluba.

image

Krešimir Sunara

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:24