TOM DUBRAVEC Cropix
PRAVAC BLED

Zahuktao se Hajduk, kreće se u Sloveniju, konačni ‘roster‘ se čeka, ali procurila je Lekina ključna ideja

Računamo da će između 28 do 30 igrača Hajduk povesti tamo gdje se pravi i jede najbolja krempita na svijetu
Piše: Slaven Alfirević/SDObjavljeno: 26. lipanj 2023. 07:23

Hajduk je zaokružio uvodni dio priprema, pozdravio Mravince, možda im se vrati ako zatreba tijekom ljeta, Mravince ih uvijek rado primaju i čekaju, ali to je bilo to, zasad, uvodni dio, hvala Slogi i idemo dalje.

Nakon utakmice protiv Širokog Brijega (1:1) u Poljudu, iza zatvorenih vrata, u ponedjeljak je i trening „bijelih” kod kuće na poljudskom stadionu, pa se poslije ručka, u popodnevnim satima kreće na udarni dio treniranja: pravac Slovenija, Bled.

Odnosno, tabor će biti smješten u blizini Bledskog jezera, nije tamo Hajduk prvi put, bio je i 2014. godine, a tamo su tereni, ne možete pogriješiti, izvrsni, prenosi Slobodna Dalmacija. Planirano je pet utakmica, protivnici su u paleti od slabijih do baš snažnih, nešto slično kako su prošle lanjske ljetne pripreme u Austriji. Ovaj put „bijele” čekaju: Spartak Trnava, pa Olimpija Ljubljana, MTK Budimpešta, Radomlje i Trabzonspor. Zanimljiv niz koji će ponuditi mnoge odgovore.

U subotu su „bijeli” odigrali 1:1 protiv Širokog Brijega Marijana Budimira, nisu nazočili predstavnici medija, tako da smo primorani osloniti se na izvješće koje je sam Hajduk podastro na svojim internetskim stranicama.

Strijelac za Hajduk bio je Benrahou, nakon akcije Livaje, bio je to udarac sa 20 metara, a nakon mnogih šansi, prigoda ili zanimljivih akcija posebice u prvom dijelu, Hajduk nije naplatio inicijativu i stigla mu je kazna u vidu poravnanja što ga je za goste iz BiH pri samom kraju polučio – Chinedu.

Zanimljivo je to, stranci su bili strijelci, a Chinedu za goste, Nigerijac koji je imao ugovor s Hajdukom, igrao za B momčad, ali nije ostao, pa je igrajući ovdje i ondje nakon Solina otišao sad pod palicu trenera Budimira u Široki. Nije Hajdukov igrač, ali je bio pa je posebno zanimljiv, uz Budimirov rad svakako ćemo osmotriti i kako Chinedu prolazi; spretan napadač kojemu je Split bio drugi dom.

Što se tiče Hajduka vidi se nakana Ivana Leke da zadrži sustav 4 – 2 – 3 – 1, na tom tragu je prošla pretpremijera (jer, nije prava premijera), nije to bio puni sastav „bijelih” što je i logično u ovom trenutku, „šaralo” uz brojni kadar što ga trener ima, ali se konture svakako naziru.

Na primjer, početno povjerenje Đolongi na desnom beku, provjera i za povratnika Krolu u drugom dijelu. Stoperski par bi u startu trebao biti Ferro Šarlija, nakon svih promjena što su „bijele” zadesile u tom segmentu obrane, kad više nema Borevkovića, Simića, a i Awaziem nije na vidiku da se vrati. Na lijevome beku alternativa je mladi Hrgović.

Zanimljiv je nastup povratnika s posudbe Lauša na zadnjem veznom s Grgićem, premda je logično da je prva kopča para stražnjih veznih PukštasKrovinović.

U napadačkom dijelu vidi se sva sila potencijala i raznih imena, vratio se Kalik nakon duže pauze, skoro da ste ga i zaboravili, Brajković nadire, ne da se Ćubelić, vratili su se i Dolček i F. Čuić, šansu traži i Antunović, bio je najbliži drugom pogotku „bijelih”.

Etablirane Sahitija, Benrahoua... ne treba naglašavati, a Marka Livaju što i da spominjemo... Nismo sve nabrojali, a u sastavu kroz oba poluvremena vidjet ćete i sami što je to sve Leko kombinirao. Ne zaboravimo reprezentativce Sigura i Mlakara koji su nedostajali...

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 04:51