ANTE ČIZMIĆ/Cropix
VAR SOBA

VIDEO: ‘Hoće li izbornik Dalić povući poziv Livaji? Umjesto toga će mu vjerojatno reći jednu stvar‘

‘Nije mi jasno da ti dečki izgube pamet. On je igrač Hajduka i reprezentativac‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. svibanj 2023. 09:35

Sezona u hrvatskom nogometu je došla do pred sam kraj, a samim time se približava i završetak sezone našeg podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. U SuperSport HNL ostalo je da se odigra još jedno kolo pa će i naši podcasti završiti nakon njega, s posljednjim izdanjem u ponedjeljak, 29. svibnja.

U današnjem izdanju fokus je na završnici Kupa Hrvatske između Hajduka i Šibenika. Splićani su slavili u toj utakmici s 2:0 i tako obranili naslov pobjednika Kupa, ali u medijima se ne priča toliko o samom dvoboju koliko o ekscesu kojeg je napravio Marko Livaja. On je slavio osvojeni Kup pjevajući preko megafona uvredljivu pjesmu posvećenu navijačima Šibenika. Jasno je da je napravio veliku glupost, a u ‘VAR sobi‘ ćemo raspraviti o tome koliku bi kaznu najbolji igrač Hajduka trebao dobiti.

- Smatram da ovo nije bila situacija da se izreče takva rečenica, pogotovo kod igrača Hajduka koji su bili izraziti favoriti. Nisam siguran zašto je Hajduk bio toliko neučinkovit i nesiguran u završnici. Šibenik? Na trenutke su odigrali kao prvoligaška momčad. Nisam zadovoljan s finalom jer finale je zaslužilo drugi nogomet, da bude nervozan fajterski..., ali, tako je kako je, Hajduk je uzeo Kup i tako spasio sezonu - rekao je Lončarević u uvodu, a potom je progovorio o onome što je napravio Marko Livaja nakon susreta:

- Osobno to nisam čuo, ali nema se tu što reći. Nije mi jasno da ti dečki izgube pamet. On je igrač Hajduka, reprezentativac, njegovo takvo ponašanje je neprilično za jednu javnu osobu koja mora paziti što radi i govori. Nema razloga da stvara tenzije koje uopće ne postoje. Livaja to sebi ne bi smio dozvoliti, niti Hajduk može dozvoliti sebi da to opravdava. To što je on napravio nema nikakvog smisla. Drugo je kada to rade navijači, jedan povede, pa drugi to prihvate. Niti to se ne može opravdati, ali, ovo nije grupa navijača. Drugo je i kada se dvojica igrača zakače na terenu, pa nastane neki problem. Ali, ako ti naši igrači, pogotovo reprezentativci, nemaju osjećaja da je to Hrvatska, da to nije klub, to je finale Kupa, onda imamo veliki problem.

Bi li Zlatko Dalić trebao reagirati na ovaj problem?

- Bože moj, to neću uopće komentirati. To je njegov problem - rekao je Lončarević, a potom se na njega nadovezao Šola:

- Izbornik je pozvao Livaju i vjerojatno će mu reći da takve stvari nisu primjerene reprezentativcu i da ih ne bi smio raditi, ali ne vjerujem da će povući poziv. Iskreno ne bi ni ja, on je napravio nešto što nije smio napraviti, nešto zbog čega treba biti kažnjen, ali za to postoje neka tijela koja to rade, a izbornik je tu da zove igrače koje treba zvati.

- U reprezentaciji se i prije događalo da su se igračima opraštale neke stvari. Koji su omalovažavali hrvatski dres. Livaja nije na tom putu, on ne omalovažava hrvatski dres, ali o ovome treba razgovarati. Ipak, ne vjerujem da će se nešto posebno dogoditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 23:52