Ivan Leko

 BORIS KOVACEV Cropix
REAKCIJE NAKON DERBIJA

Utučeni Leko: ‘Igramo naivno, bolje da smo odmah parkirali autobus‘; Čačić: ‘Prvenstvo nije ni izbliza gotovo‘

‘U biti smo puno toga i darovali, naš protivnik kvalitetom je lagano rješavao situacije‘
Piše: SNObjavljeno: 26. veljača 2023. 17:28

Nakon dominantne pobjede Dinama nad Hajdukom (4:0) na Maksimiru, treneri su ponudili svoje viđenje situacije. Prvi je govorio poraženi Ivan Leko:

- Težak dan za sve nas i za sve ljude koji osjećaju ovaj dres i ljubav prema ovoj boji. Jako teško.. Maksimalno zaslužena pobjeda Dinama, da nisu zabili početkom utakmice, zabili bi kasnije. Bili su bolji u svim segmentima igre i treba im čestitati na zasluženoj pobjedi. Imamo puno problema, nismo ni blizu onoga što bismo trebali biti. Svi se puno trudimo, ali to jednostavno jako loše izgleda. Težak i bolan dan za sve nas - kazao je Leko.

Zaključio je da su na Maksimiru ponudili suviše naivnu predstavu:

- Očigledno igramo naivno. Kad igraš mekani presing, onda si naivan i tako to izgleda. Bilo bi bolje da smo odmah parkirali autobus i s 10 igrača bili u 16 metara.Mi smo u biti puno toga i darovali, naš protivnik kvalitetom je lagano rješavao situacije tri na tri ili četiri na četiri.

Komentirao je i odluku o Marku Livaji u sastavu od prve minute. Najbolji igrač Bijelih u recentno vrijeme imao je blagih problema s ozljedama i virozom.

- Marko Livaja je uvijek ispravna odluka, čak i da ne igra, jer znamo što znači nama, ekipi, klubu.. Ima nekih svojih problema s virozom ili manjim ozljedama, ali po razgovoru s njim bilo mi je jasno da želi igrati ovaj derbi. To je najmanje loša odluka danas.

Žao mu je što je debi Luke Vuškovića obilježila katastrofalna predstava čitave momčadi.

- Igrati za prvu momčad Hajduka san je sve djece u Dalmaciji, ali on sigurno neće debi pamtiti po dobrom. Događa nam se puno teških stvari, patimo svi, a najviše ljudi koji vole klub. Zato i mi svi patimo, ali nema predaje. Teško je, ali glavu gore, nećemo se predati. Vratit ćemo se s velikim radom i poniznosti.

Pitali su ga i je li prvenstvo ovim porazom završeno, ali nije se želio baviti velikim prognozama.

- Nikada se nismo bavili kalkulacijama i matematikom, nego samo idućom utakmicom. Sada imamo tri poraza u zadnjih šest. Imamo previše svojih problema da bismo se bavili kalkulacijama i matematikom.

Nakon susreta svoje viđenje je ponudio i trener pobjedničke momčadi Ante Čačić.

- Rekao sam uoči utakmice da me interesira samo izvedba Dinama. Htjeli smo dominirati i uspjeli smo doći do te dominacije. Rano smo zabili dva komada, a onda je pao i elan gostujuće ekipe. Bili smo dobri, stajali smo blizu, bili smo kompaktni, lopta je dobro išla... Ovo su velika, značajna tri boda, jer naš najbliži pratilac Hajduk ima osjetan zaostatak - rekao je Čačić pa nastavio:

- No, prvenstvo nije ni izbliza gotovo. Još je 39 bodova u igri. Meni ostaje samo čestitati ekipi na dobroj predstavi. Bili smo jako dobri, imali pravovremene reakcije. Hajduk u prvom dijelu nije ušao u naših 16 metara, tek na kraju su uspjeli dva puta zaprijetiti. Nemamo previše vremena za slavlje. Već za tri dana dolazi Lokomotiva u Kupu gdje također želimo otići do kraja. Nakon toga stiže već Osijek u nedjelju pa nema vremena za proslavu.

Probudio se Luka Ivanušec koji je u derbiju zabio i dva gola.

- Siguran sam da, ako ovako nastavi igrati u nastavku sezone, će natjerati izbornika da mu da mjesto u reprezentaciji.

Veliki značaj za ekipu ima i Bruno Petković.

- Rekao sam i ranije da Bruno ima posebnu klasu i veliki značaj. On spaja redove i dolazi kombinatorikom do završnice. Ja mu zamjeram to što ne gleda puno prema golu. Ima dobar udarac i ako krene pucati, bit će još puno bolji.

Slijedi Kup utakmica s Lokomotivom.

- Uvijek je s njima tijesno. U Kupu nema popravka i moramo biti koncentrirani. Idemo napraviti sve da u srijedu dobijemo.

Ako Dinamo pobijedi Istru u zaostaloj utakmici imat će 14 bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Znači li to da je gotovo?

- Nije gotovo dok matematički nije gotovo. Nama je HNL jedina priprema za Europu i u svakoj utakmici moramo nastojati biti bolji i spremiti se za ono što slijedi u Europi - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 19:25