Josip Elez (desno)

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
KONAČNO IMA PRILIKU

U prvih 11 Hajduka vraća se nesretnik koji se ozlijedio prije 15 mjeseci. Karoglanu je sad prvi ‘pick‘

U subotu se definitivno "ruši" stabilna struktura Bijelih, jer nema jedne od najstandardnijih karika
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. veljača 2024. 20:22

Često život piše zanimljive priče, jednu od takvih mogao bi ispisati i Josip Elez. Ozlijedio se prije 15 mjeseci u Kranjčevićevoj, a na istom stadionu mogao bi se ponovno vratiti u startnu postavu Bijelih, u kojoj se otvorilo mjesto trećim žutim kartonom Uremovića. Elez je prva opcija, uz njega za početni sastav konkurira Dominik Prpić, ali i prošle nedjelje 29-godišnji stoper bio je Karoglanu prva alternacija za središnjeg braniča u trenutku kada je iz igre izašao Šarlija.

Premijerno otkad je Karoglan naslijedio Leku mogao bi Elez krenuti od prve minute. Od kraja listopada prošle godine upisao je tek 55 minuta kroz šest nastupa. Skromne brojke za iskusnog igrača, ali i očekivane s obzirom na tijek zbivanja otkad je morao na operaciju kuka.

Elez se prije godinu i pol dana, u jesen 2022. godine, dugo mučio s hrskavicom kuka. Stiskao je zube, igrao u bolovima, ali u Kranjčevićevoj protiv Lokosa te zadnje listopadske nedjelje morao je potpisati predaju. Slijedila je operacija, potom i višemjesečni oporavak. Elez je propustio utakmica koliko danas ima i godina. Točno 29 dvoboja je odgledao. Najvećim dijelom s tribina, a poneke i s klupe.

image

Dominik Prpić

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Nogometu se vratio nakon devet i pol mjeseci stanke, a prvi put je ulogu startera dobio u rujnu prošle godine, opet protiv Lokomotive, ali na Poljudu. Ukupno je upisao deset HNL nastupa u ovoj sezoni, od čega je triput bio starter. U dva zadnja Elezova nastupa od prve minute Hajduk je izgubio bodove (Rijeka, Osijek), a odlaskom Leke izgubio je i Elez svoj mini-kontinuitet.

Stabilizirao se tandem Šarlija - Uremović pa je "senator" Elez preselio na klupu. U Kranjčevićevoj protiv Rudeša mogao bi zaigrati od prve minute jer Karoglanu će do kraja sezone trebati iskustvo i kvaliteta na stoperskoj poziciji. S obzirom na to da je ovog proljeća sve podređeno rezultatu, dojam je da iskustvo ima prednost u konkurenciji s mladosti deset godina mlađeg Prpića.

Uremović je s trećim žutim kartonom protiv Belupa dobio odmor nakon 12 utakmica u nizu. Otkad je Karoglan zamijenio Leku, odigrao je Uremović svih 1080 minuta, nijednu nije preskočio. Sve do trinaeste u seriji. U subotu se definitivno "ruši" Karoglanova stabilna struktura, nema jedne od najstandardnijih karika, prigodu dobiva novi stoper. Elez je bez sumnje prvi pick.

Linker
29. travanj 2024 09:05