Je li Mislav Karoglan trajno rješenje za Hajduk?

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
LEGENDA SVE OBJASNILA

‘U Hajduku moraju naći svojeg Kloppa, evo zašto netko poput Guardiole ne bi bio dobar‘

Mislav Karoglan slaže plan priprema Hajduka iako nije sigurno da će ostati trener i nakon Mundiala.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. studeni 2022. 23:45

Stanka je krenula, ugasio se Poljud do sredine prosinca kada će se ponovno podići zavjesa, a glavni glumci istrčati na pozornicu. Samo na jedan dan, ali dovoljno da se navijači zainteresiraju i ponovno dođu na poljudske tribine.

Njemački Schalke, koji nosi i poznati prefiks 04, omiljen kod navijača svih klubova kada njihovi ljubimci pobijede sa 4:0. Do Schalkea će hajdukovci imati jednostavan program u kojem će dominirati odmor do kraja studenoga ili početka prosinca, zatim povratak na trening, jedna test-utakmica i čekanje zimskih priprema koje će se odvijati na sjeveru Istre. Tko će Bijele povesti u te pripreme još uvijek je otvoreno pitanje. Doduše, može se odgovor staviti u mali okvir i kazati aktualno stanje jer činjenica jest da je Mislav Karoglan i dalje trener Bijelih. Ali, ipak treba dodati, nije potvrđen ugovorom ili verbalnom aklamacijom predsjednika.

Dakle, Bijeli imaju prostora i vremena za razmišljanje, a taj prostor nudi i mogućnost poslušati različita razmišljanja.

"Hajduku treba trener poput Kloppa", kazao nam je Ivan Pudar, poznat kao komentator bez dlake na jeziku, čovjek koji se ne ustručava kazati vlastito mišljenje.

"Nisam slučajno rekao Kloppa jer Klopp je mangup, a znalac. Ljudi često kažu “treba Hajduku mangup za trenera”. Istina, ali mangup koji zna. Zato, ako uspoređujemo svjetske klase, uvijek bi radije na klupi Hajduka vidio trenera profila Kloppa nego Guardiole. Nije Guardiola temperamentom za Hajduk. Klopp je taj, sve ima."

Tko je “hrvatski Klopp” bilo je logično pitanje jer Pudar uvijek zagovara domaće stručnjake.

"Istina, uvijek sam za domaće trenere jer nisam vidio da su stranci donijeli neki pomak u igri. Da su nam osvježili nogomet. Hrvatski Klopp? To uprava zna, ali u svakom slučaju ne može biti previše skup", zaključio je Pudar.

Dok se ne imenuje trener, bit će puno stavova i mišljenja, a teško je očekivati da će biti jedinstvena. Uostalom, kada su se to stručnjaci i navijači složili u odgovoru na pitanje “tko je najbolji za trenera Hajduka”. Do tada Karoglan slaže plan priprema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:04