Adnan Čustović i Ivan Leko

 TOM DUBRAVEC/Cropix
PRIVREMENO RJEŠENJE

U Hajduku imaju potpuno povjerenje u čovjeka koji će zamijeniti Ivana Leku

Za situaciju na Poljudu je najvažnije da će Leko voditi momčad u pretkolima za ulazak u europsku skupinu
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 27. srpanj 2023. 23:03

Na Poljudu su bili pripravni na situaciju da će trener Ivan Leko biti kažnjen zbog svojih ispada na utakmici za Superkup. Hajduk će sve uraditi da žalbom odgodi primjenu kazne, tako da će trener Leko ipak voditi prvi sljedeći susret protiv Rijeke.

S iznimnom mobilizacijom čeka se jadranski derbi, nastavlja se masovni pokret učlanjenja (trenutačno je više od 80.000 članova, što je rekord u odnosu na prošlu sezonu), a s velikom sigurnošću može se najaviti da će protiv Rijeke kapacitet stadiona biti rasprodan.

Misli usmjerene na Rijeku

Trenutačno je u drugom planu 3. pretkolo Konferencijske lige u kojem se čekaju grčki PAOK ili izraelski Beitar iz Jeruzalema, s uvjerenjem da će se "bijeli" plasirati se u play-off, pa se računa da bi Hajduk, uz ipak mrvu sreće, mogao osigurati nastup u grupnom natjecanju. Bitno je da će trener Leko voditi momčad na tim utakmicama koje bi, poslije serije neuspjeha u proteklih trinaest sezona, vratile Hajduk na veliku scenu.

Trener Leko, kao i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, imaju potpuno povjerenje u sposobnosti Lekina pomoćnika Adnana Čustovića koji je surađivao s aktualnim trenerom u vrijeme kada je Leko imao svoju kinesku avanturu.

Osijek pa "lakše" utakmice

Mostarac ima 45 godina, a u trenerskoj karijeri bio je pomoćnik u Kortrijku, a samostalno vodio Oostende, Waasland i Beveren. Nakon odlaska iz Kine, kratko je ponovno vodio Kortrijk, da bi se zimus ponovno udružio s Lekom. Svojedobno je bio i pomoćnik Bajeviću u reprezentaciji BiH.

Raspored utakmica u prvenstvu je takav da poslije jadranskog derbija "bijele" čeka delikatno gostovanje u Osijeku, a onda su na redu četiri utakmice u kojima Hajduk ima ulogu favorita: Slaven Belupa kod kuće, pa u gostima protiv novaka Rudeša u Zagrebu, odnosno u Varaždinu, te dvoboj protiv Istre 1961 na Poljudu. Razlog optimizmu daje i očekivani rast forme novopridošlih igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 19:27