Adnan Čustović
 

 VLADO KOS Cropix
BEZ POPUSTA U KUPU

Trener Hajduka: ‘Cilj nam je opet osvojiti Kup‘, Uremović: ‘Neka je nas Slavonaca, nosimo kulen pa svima paše‘

‘Moglo bi biti i nekih promjena u nedjelju‘, najavio je pomoćni trener Bijelih
Piše: Slobodna Dalmacija, Frane VulasObjavljeno: 13. rujan 2023. 19:29

Adnan Čustović pobjednički je zaključio svoj „mandat” u ulozi prvog čovjeka Hajdukove klupe. U nedjelju se vraća Ivan Leko.

- Odigrali smo ozbiljnu utakmicu, odradili posao kako treba, postigli šest pogodaka. Dvije godine zaredom smo osvojili Kup. To nam je cilj i ove godine. To je najbliži i najbrži put do Europe. Nova utakmica nas čeka u nedjelju protiv Gorice. Dobro smo otvorili prvenstvo. Nakon poraza od Istre, moramo se vratiti u pobjednički niz - prenosi Slobodna Dalmacija.

Protiv Omladinca za Hajduk su debitirali Uremović i Žaper.

- Obojica su pokazala da su dobri igrači za našu momčad. Filip je u ovom trenutku malo spremniji jer znamo kakva je bila situacija u Osijeku s Mihaelom. Ali i on se poboljšava, u sljedećim tjednima će biti bolje.

Svoj prvi pogodak za Hajduk postigao je Lauš.

- Drago mi je da je Tino zabio. Vidio sam kolika je bila sreća na njegovom licu i kako je proslavio pogodak. To je odlično za njegovo samopouzdanje.

Već u nedjelju pred Hajdukom je nova ligaška utakmica, gostovanje kod Gorice.

- Imali smo neke igrače koji su bili u reprezentaciji, Sigur i Čuić. Krovinović je lakše ozlijeđen, tako da bi moglo biti nekih promjena u nedjelju.

Uremović debitirao na ‘domaćem‘ terenu: ‘Puno puta sam igrao u Vrbi. Neka nas Slavonaca, bit će i kulena!‘

Filip Uremović debitirao je za Hajduk na „svom terenu”, u Slavoniji.

- Bila je stvarno lijepa atmosfera. Debi i pobjeda, ne mogu više tražiti. Drago mi je što se to dogodilo ovdje. Puno puta sam tu već igrao u mlađim kategorijama. Drago mi je da pobjeđujemo i idemo dalje - prenosi Slobodna Dalmacija.

Mikanović više nije jedini Slavonac u redovima Hajduka. U posljednjim danima prijelaznog roka Bijelima su se pridružili Žaper i Uremović.

- Sad smo već trojica. Ali ima nas još Slavonaca u osoblju kluba. Lijepo je imati Slavonce. Uvijek nose domaći kulen, haha, svima paše. Imamo i ugodno društvo, dečki su super.

Velika je konkurencija među Hajdukovim stoperima. Ali i utakmica je puno, sezona je duga...

- Moramo težiti dobrim utakmicama i igrama. Znamo što nam je cilj. Dečki su stvarno dobri, ima nas puno. Ali konkurencija je uvijek dobra. Onda se više trudiš i radiš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 20:20