Jakobušić i Jakoliš

 Cropix
ZIMSKI MERCATO

Tko kaže da nema prodaje s Poljuda? Hajduk je dobro zaradio na dvojici igrača, a evo tko može otići - danas

I u zimskom mercatu 2021. Hajduk je realizirao transfere dvojice igrača koji nisu bili ključni
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. siječanj 2022. 17:48

Tko kaže da nema prodaje s Poljuda ove zime? Hajduk je uspio realizirati dva transfera igrača koji nisu bili u kadru Valdasa Dambrauskasa.

Za Matu Ivkovića će Roma izdvojiti 650.000 eura, a da pritom 16-godišnji kadet nije bio niti u konkurenciji s juniorima igrati Ligu prvaka, a kamoli da je stigao do kadra prve ekipe.

image

Mate Ivković (desno)

Screenshot

Nesporan je potencijal Ivkovića, kao što je nedvojbena bila njegova jasna želja s konkretnim ciljem u oba smjera. Želio je mladi kadet napredovati u Romi, a pritom i Hajduku korektno osigurati zaradu, premda je mogao čekati istek ugovora ovog ljeta. Ostat će Ivković stoga upamćen po odšteti, ali i korektnosti.

Drugi je posao potpisan s Marinom Jakolišem, koji je Bijelima priskrbio odštetu od 400.000 eura. Odličan posao ako se uzme u obzir da je Hajduk ugovorom o posudbi ponudio Šibeniku pravo otkupa tog igrača za 250.000 eura. Jakoliš je prije potpisanog Angersa imao i opciju Cosenze, ali logično se opredijelio za odlazak u ligu Petice.

U zimskom mercatu 2021. također je Hajduk realizirao transfere dvojice igrača koji nisu predstavljali ključne karike prve ekipe. Otišli su vratar Ljubić u Istanbulspor i stoper Radić u Beerschot, a Hajduk je utržio ukupno 650.000 eura. Godinu poslije zaradio je i više, a još nije gotov mercato.

Danas je zadnji dan uglavnom za europski zapad, ali kroz veljaču su otvorena tržišta Turske, Rumunjske, Rusije i Poljske, zemalja koje su proteklih sezona rado primale igrače s Poljuda. Bijeli im i ove godine mogu ponuditi iskusni prvoligaški kalibar s Posavcem i Dimitrovom. Ali, da ne nabrajamo dalje, za unosnu ponudu bit će uvijek zainteresiranih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 23:36