Filip Uremović

 ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix
‘DOBRO DA JE BILA RUKA‘

Stoper Hajduka: ‘Biti jesenski prvak ne znači ništa. Bodovi protiv Dinama isti su kao protiv Rudeša‘

"Tako se derbi igra, na bodove. Mogli smo i više, ali zadovoljni smo", rekao je Uremović
Piše: SNObjavljeno: 17. prosinac 2023. 21:07

Nakon remija na Maksimiru, Filip Uremović, stoper Hajduka i bivši hrvatski reprezentativac, koji je u derbiju Dinama i Hajduka bio jedan od najzaposlenijih igrača na terenu, dao je izjavu novinarima u mix-zoni.

Derbi za kraj godine, ovaj put - podjela bodova. Ništa se nije promijenilo na tablici, a vi mirno putujete natrag doma s lijepom prednošću.

- Sigurno da je lijepo ne izgubiti za kraj sezone. Imali smo jedan lijep niz od 7-8 pobjeda i utakmica bez poraza tako da je dobro da smo nastavili niz. Na kraju je završilo 0:0. Dosta teška utakmica, gdje je Dinamo možda bio malo bolji s loptom. Mi smo se obranili. Idemo sad odmoriti, ali ne previše. Ovo je dobar impuls za idući dio sezone.

image

Filip Uremović i Arijan Ademi

ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

Je li vam osobno žao što nije došlo do pobjede za kraj godine?

- Svakako. Nismo se ovdje došli braniti, ali Dinamo je odigrao dobru utakmicu. I njih se nešto pita. Tako da je na kraju podjela bodova možda i najkorektnija za obje ekipe.

Kakva je bila priprema za utakmicu?

- Priprema je bila malo drugačija. Znali smo otprilike kako će Dinamo igrati, oni su malo drugačije igrali u napadu. Probali smo se prilagoditi, iako nismo nešto pretjerano igrali od golmana. Bilo je više dugih lopti. Tako se derbi igra, na bodove. Mogli smo i više, ali zadovoljni smo i ovim.

Jeste li kod poništenog pogotka Dinama odmah vidjeli da je ruka?

- Osobno nisam, ali Šarlija je bio okrenut prema Perkoviću. Dobro je za nas da je bila ruka.

image

Filip Uremović

GORAN MEHKEK/Cropix

Je li teško ostati miran s obzirom da u Splitu brzo dolazi do euforije? Prepostavljam da i sada želite ostati pribrani, ne pričate o tituli premda je ovo dobra prednost.

- A mislim... dobra prednost. Ako Dinamo pobijedi u ove dvije utakmice koje ima za nadoknaditi, onda to nije nikakva prednost. Lijepo je biti jesenski prvak, ali to meni iskreno ne znači ništa. Ružno je za reći, ali titule ne dolaze na zimu već na ljeto. Nadam se da možemo nastaviti u ovome ritmu, da se možemo još poboljšati kako defanzivno tako ofenzivno.

Prije početka utakmice znali ste da Dinamo nije toliko bolji od vas, s obzirom na međusobni omjer ove sezone. Koliko vam to znači?

- Puno znači kad u tri utakmice uzmeš sedam bodova protiv Dinama. Takva bodovna razlika će negdje i biti na kraju. Sve će to biti u nekakvih 6-7 bodova, možda i manje. To nam sigurno puno znači. No tri boda protiv Dinama jednaka su kao protiv Rudeša. Nikoga ne podcjenjujem.

Bolji međusobni omjer u konačnici može biti presudan?

- Da, danas smo to i potvrdili - zaključio je Uremović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 20:57