TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
VELIKA ŽELJA

Srbin postavio ultimatum - dovedite mi Marka Livaju! Hajduk bi uskoro mogao ostati i bez još jednog igrača

Sjajnog napadača Hajduka želi nekoliko klubova, ali njegov bi angažman trebali skupo platiti
Piše: JL.Objavljeno: 19. siječanj 2023. 09:08

Bivši nogometaš beogradskog Partizana, Aleksandar Stanojević danas se bavi trenerskim poslom i upravo je ovih dana preuzeo momčad turskog Konyaspora. Sve navedeno bilo bi posve irelevantno da Stanojević kao ultimativni zadatak klupskim čelnicima nije postavio – dovođenje Marka Livaje u Konyaspor!

Ali, to nije sve. Tiražni Ajansspor tvrdi kako Konyaspor nije jedini turski klub zainteresiran za najboljeg Hajdukovog igrača. Najboljeg strijelca HNL-a (s 11 golova) želi i Trabzonspor. Spomenutom klubu Livaja je "davna želja". Danas 29-godišnjeg Hajdukovog napadača Trabzonspor je namjeravao angažirati još dok je Livaja igrao za grčki AEK. Štoviše, Turci su sve dogovorili s Livajom, ali je posao "minirao" atenski klub.

Turski mediji ne navode koliko su tamošnji klubovi spremni ponuditi za Livajin transfer. Aproksimativna vrijednost Hajdukovog napadača prema Transfermarktu iznosi osam milijuna eura. No, teško da bi ga Splićani pustili i za znatno veći iznos. A iz cijele je priče sasvim razvidno kako Turci slabo prate hrvatske medije. U protivnom bi znali da Livaja prema vlastitoj želji ostaje na Poljudu – do osvajanja naslova. Ili kako priželjkuju navijači Dinama – do kraja karijere...

Atanasov pronašao novi klub

Jani Atanasov u pregovorima je za prelezak u poljsku Cracoviu, a ukoliko se transfer realizira Hajduk bi trebao zaraditi 200.000 eura. Atanasov je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Hajdukom, nije bio na pripremama u Istri, a pritom je sportski direktor Mindaugas Nikoliičius jasno poručio "za Atanasova imamo ponuda".

Atanasov je 23-ogodišnji veznjak, povremeni reprezentativac Sjeverne Makedonije koji je ove sezone u Hajduku upisao 11 nastupa u HNL-u postigavši pritom i dva pogotka. Među Bijele je došao u rujnu 2020. iz Bursaspora potpisavši ugovor na dvije sezone koji je potom produžio za još jednu. Ali, u posljednje vrijeme nije se uspio nametnuti trenerima i Hajduk se odlučio na prodaju.

Pišu: Jurica Radić i Mladen Bariša

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. lipanj 2024 13:59