VOJKO BASIC Cropix
PRESUDNA ODLUKA

Sprema li se krađa Hajdukovog dragulja? Bivši kapetan otkrio: ‘Zasad ima smisla da moj sin igra za Hrvatsku‘

‘Za njega je puno lakše biti dijelom sustava ovdje. Ali tko zna što će se događati u budućnosti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2023. 15:31

Josip Skoko, australski reprezentativni veznjak, odigrao je 149 utakmica za Hajduk u svojoj 16-godišnjoj profesionalnoj karijeri, a njegovim je stopama krenuo i sin Noa, član darovite juniorske generacije Bijelih koja se ove godine plasirala na Final Four Lige prvaka mladih momčadi.

Australski portal FTBL posvetio je tekst mladom Skoki, u kojem razmatra mogućnost da 17-godišnji Noa jednog dana, poput svog oca, zaigra za Socceroose. Noa je rođen u Manchesteru, a odrastao je u Australiji, no trenutačno nastupa za mlade hrvatske reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez reagirao je brže od Australaca te je stekao ‘početnu prednost‘. Noa je trenutačno član U17 reprezentacije Hrvatske

- Noa sad igra na jako dobroj razini za klub i za reprezentaciju. Odabir nije bio težak, jer kao igrač Australije moraš putovati po svijetu zbog kvalifikacijskih utakmica sa suparnicima koje dobivaš 21:0 i 14:0. Ovdje u Europi igraju s momčadima poput Walesa i Turske i to vrlo različita dinamika. Za njega je puno lakše biti dijelom sustava ovdje. Ali tko zna što će se događati u budućnosti - rekao je Josip Skoko za FTBL.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

FIFA-ina pravila njegovom sinu omogućavaju da u jednom trenutku promijeni svoj odabir i odluči se za Australiju, a otac ističe kako pritom neće nametati svoje mišljenje.

- To je odluka koju će on sam donijeti kad za to dođe vrijeme - naglašava Skoko senior.

Dodao je kako se on razvio u Australiji, kroz mlade Socceroose, te je osjećao pripadnost toj grupi.

- Noin je put malo drugačiji. Zasad ima smisla da igra za Hrvatsku, poslije ga možda neće biti. On je sad u dobi kad mu je najvažnije da igra koliko god može, a nadam se da će kroz godinu ili dvije negdje potpisati i profesionalni ugovor. On uživa u nogometu i u razvoju svoje igre. Vrlo je kreativan igrač koji može dati dobar pas. Dobar je i motorički, a može i zabijati golove - kazao je Josip Skoko o svome sinu.

Linker
10. svibanj 2024 08:53