GORAN SEBELIC Cropix
LP MLADIH

Šahtar na Poljudu, dolazi i Darijo Srna: ‘Pa iz njihove škole prodan je igrač za 100 milijuna eura‘

Drugu godinu zaredom juniori Hajduka igraju play-off Lige prvaka mladih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. veljača 2023. 14:21

Prošle sezone u ovoj fazi natjecanja igrali su protiv madridskog Atletica, a u srijedu predvečer na Poljud stiže Šahtar (početak u 18.00), s time da će s delegacijom ukrajinskog kluba doći i Darijo Srna.

- Veliki je to uspjeh dvije godine zaredom doći do play-offa Lige prvaka mladih. Prošle godine smo igrali s Atleticom iz Madrida, natjecateljski jačom ekipom, ali Šahtar ima jako dobru školu nogometa i bit će jednako težak protivnik – kazao je trener juniora Hajduka, Marijan Budimir.

Lošije vrijeme proteklih tjedana nije omogućilo optimalnu pripremu, ali problem je bio i pronalaženje adekvatnih suparnika. Kakav ćemo Hajduk vidjeti protiv Šahtara?

- Pripreme nisu bile idealne, teško je kod nas naći protivnika koji bi preslikao Šahtar. Još smo fizičku komponentu dobili igranjem protiv seniorskih ekipa, ali u tehničkom segmentu nismo imali suparnika. Stoga neće biti puno automatizma, ali jasno je da znamo što želimo u fazi napada. Bit ćemo spremni, igrači će dobiti svoje zadatke i nadam se da ćemo proći.

Tko nedostaje?

- Od idealne postave nemamo pet-šest igrača. Dvojica igraju u prvoj momčadi, jedan ima kartone, jedan je ozlijeđen, a jedan nema pravo nastupa. Međutim, oni koji budu igrali bit će spremni odgovoriti na sve zahtjeve - uvjeren je strateg Bijelih.

Šahtar je ozbiljno pristupio utakmici, juniori kluba iz Donjecka spremali su se u Antalyji.

- Kvalitetni su u posjedu lopte, Talijan De Zerbi, koji je trenirao seniorsku momčad, ostavio je duboki trag, tako da i juniori igraju na sličan način kao prije seniori. Pripremali su se mjesec dana u Turskoj, svi su zajedno, igrali su jake utakmici. Kada vidimo da se iz njihove škole nedavno prodao igrač u Chelsea za 100 milijuna, sve je jasno. Kvalitetniji su kao momčad, Atletico je prošle godine bio pojedinačno jači, ali mi vjerujemo u našu momčad - naglasio je Budimir, koji će na teren vjerojatno poslati ovu udarnu postavu: Buljan - Hrvojević, Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović - Klarić-Kukuz, Capan, Nazor – Vrcić, Antunović, Brajković.

Za navijače je otvorena istočna tribina, a cijena ulaznica je 5 eura za odrasle i 2,50 eura za djecu.

Linker
27. travanj 2024 12:08