Ivan Perišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
VRATIO SE U SPLIT

Perišićev povratak i dalje je enigma, Dalićeve riječi o senatoru Vatrenih bile su vrlo jasne

Ofenzivac nije otputovao s reprezentacijom u Egipat što pokazuje njegovu želju za oporavkom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. ožujak 2024. 07:11

Kada će zaigrati Ivan Perišić pitaju se navijači Hajduka od “sedam od 77 godina”. Dva su mjeseca prošla otkada se službeno vratio među Bijele. Došao je ozlijeđen, u četvrtom mjesecu procesa rehabilitacije operiranog koljena. Od tada je stigao do klupe splitske momčadi, fizički gledano i figurativno rečeno, ostao je tek koji metar do terena. Ali taj zadnji korak najteži je u rehabilitaciji.

Nisu zabrinuti

Još uvijek nije Perišić krenuo u trening s momčadi, a standardi oporavka od ozljede prednjeg križnog ligamenta sugeriraju mjesec dana rada s ekipom prije nego li igrač krene skupljati minutažu kroz utakmice. Međutim, ono što je jasno jest činjenica da na Poljudu nisu zabrinuti oko procesa oporavka. Optimizam i dalje ima realne temelje. Perišić provodi svaki dan na Poljudu, trenira odvojeno od momčadi kako je naglasio i sam trener Karoglan. Ali trenira po planu složenom da bi se ovog proljeća vratio nogometu.

Uostalom, i Perišićev povratak s okupljanja reprezentacije Hrvatske jasno sugerira da se želi što više posvetiti oporavku i shodno tome, što prije vratiti na travnjak. Može li zaigrati protiv Dinama, ostat će enigma sve dok ne vidimo splitski derbi.

Jer ako Perišić sjedi na klupi, jasno je da postoji mogućnost njegovog ulaska. Pritom treba dodati da nije realno očekivati da bi u derbiju mogao upisati premijerne minute u Hajdukovom dresu, ali kako napreduje njegova rehabilitacija, je li spreman odigrati poneku minutu najbolje zna sam igrač.

U trenutku kada je stigao na Poljud kao posuđeni igrač Tottenhama, Perišić je jasno dao do znanja da će njegova ozljeda tražiti još nekoliko mjeseci oporavka. Krajnji cilj je da Perišić bude spreman za Europsko prvenstvo ovog ljeta, da njegovo koljeno u međuvremenu bude sposobno podnijeti napore natjecateljske utakmice. Konzervativne prognoze su stalno naglašavale drugu polovicu travnja kao razdoblje u kojem je sasvim realno očekivati njegov povratak. Sve što se dogodi ranije može biti samo plod Perišićeva individualnog rada i pristupa. Svaki igrač na različite načine prolazi kroz rehabilitaciju, ali uobičajeno je da se nakon operacije provede sedam mjeseci u procesu oporavka koljena.

Trebat će vremena

Perišić se nada nastupu protiv Dinama, ali jasno je da će se njegovom povratku navijači razveseliti ako se dogodi i kasnije. Protiv Osijeka, Belupa ili Rudeša kroz mjesec travanj. Uostalom, i kada se vrati objektivno je reći da će mu nakon višemjesečne stanke trebati vremena za hvatanje nekadašnje forme. Zato je Dalić i poručio “ne treba žuriti”, jer izbornik Vatrenih kao i navijači Hajduka žele pravog Perišića kakvog su gledali do sredine rujna prošle godine.

Zbog toga se željno iščekuje i Perišićeva riječ glede oporavka, da otkloni špekulacije i razjasni kada ga zaista možemo očekivati na travnjaku. Kada ćemo se ponovno radovati njegovim bjegovima, prodorima i centaršutevima. Prvo u bijelom dresu s brojem četiri, a potom i u kockastom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:31