Mjesto sukoba policije i navijača kod odmorišta Desinec

 RANKO SUVAR Cropix
BRUTALNI OKRŠAJ NA AUTOCESTI

Objavljene snimke okršaja Torcide i policije: Evo kako interventni policajac navijača udara pendrekom

Sinoć oko 21.35 sati došlo je do sukoba između policije i Torcide
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. svibanj 2022. 10:29

Fotografije i snimke napada odmah su se proširile društvenim mrežama, a najviše pozornosti je privukla snimka na kojoj jedan od interventnih policaja pendrekom udara navijača, prenosi Slobodna Dalmacija.

Cesta je u jutro nakon sukoba puna ispaljenih čahura, a podijeljene su i brojne fotografije među kojima i ona navijača koji leže u travi.

- Tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti - otkrili su iz policije.

Kako doznajemo, taj dio autoceste još uvijek nije pušten u promet već se sva vozila preusmjeravaju na druge pravce.

Sve okolnosti događaja bit će poznate po završetku očevida i kriminalističkog istraživanja.

Linker
20. travanj 2024 00:32