Filip Uremović

 ANTE CIZMIC Cropix
SLUŽBENE INFORMACIJE

Novi udarac za Karoglana i društvo: Poznato koliko će Uremović izbivati s travnjaka

Utakmicu protiv Istre, zbog problema s aduktorom, propustio je i Zvonimir Šarlija
Piše: SNObjavljeno: 05. ožujak 2024. 19:30

Filip Uremović morao je napustiti utakmicu Hajduka i Istre 1961 već nakon 20 minuta igre. Umjesto standardnog braniča, u igru je ušao 19-godišnji Dominik Prpić, a tri dana nakon utakmice stigle su i prve informacije o Uremovićevoj ozljedi. Kako je Hajduk objavio na službenim stranicama, branič je ozlijedio ligament koljena, zbog čega će pauzirati najmanje iduća tri tjedna.

Do same ozljede došlo je mehaničkim putem, uslijed izvođenja prekida, nakon što mu je drugi igrač u kaznenom prostoru pao na nogu. Novi su to problemi za Hajdukova trenera, Mislava Karoglana, koji u prošloj utakmici nije mogao računati niti na Zvonimira Šarliju, koji se, pak, ozlijedio na Kup utakmici protiv Varaždina sredinom prošlog tjedna. Zbog problema s aduktorom, Šarlija nije igrao protiv Istre, a upitan je i za nastup protiv Gorice, kod koje Hajduk gostuje u subotu (17.10 sati).

Ne oporavi li se Šarlija do utakmice u Turopolju, Karoglan bi mogao biti bez standardnog stoperskog para, a snage bi onda mogli udružiti Josip Elez i Dominik Prpić, koji su zajednički odradili veći dio susreta protiv momčadi iz Pule.

Izvjesno je da Uremovića neće biti niti u domaćoj utakmici protiv Lokomotive (16. ožujka), nakon koje slijedi stanka, a ako oporavak bude išao po planu, mogao bi biti spreman za veliki derbi 30. ožujka protiv Dinama na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:48