Lukša Jakobušić

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
ODGOVOR HAJDUKA

Noćna reakcija s Poljuda, demantirani Kustić i Dinamo: Svi su znali što će Jakobušić učiniti nakon sastanka

Predsjednik Hajduka nije iznosio stvari sa sastanka, već je samo dao svoje viđenje na situaciju.
Piše: Sportske novosti, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. svibanj 2022. 23:21

Čitavog dana traje unakrsna paljba nakon sastanka kojeg su u Zagrebu održali Hrvatski nogometni savez kao domaćin, s predstavnicma Dinama, Hajduka i ravnateljstva policije. Odmah nakon što su se našli i popričali, izjavu za medije dao je predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić. No, prema navodima iz Dinama, čelni čovjek novog osvajača Kupa Hrvatske - prekršio je dogovor. Dinamo je dakle, nešto kasnije izdao priopćenje koje je odjeknulo vrlo snažno u eteru...

- Na kraju sastanka dogovoreno je da će Hrvatski nogometni savez kao domaćin predložiti zajedničko priopćenje te da neće biti pojedinačnih medijskih istupa sudionika sastanka - naveli su iz Dinama u priopćenju pa nastavili:

- Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek. U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini.

image

Lukša Jakobušić i Marijan Kustić

JAKOV PRKIC Cropix

No, iz Hajduka su za Slobodnu Dalmaciju pojasnili kako predsjednik kluba Lukša Jakobušić nije prekršio nikakav dogovor, nego je na sastanku u HNS-u svima prisutnima unaprijed najavio da će dati izjavu jer ranijih dana nije želio ništa komentirati, fokusiran na finale kupa, a ostali akteri su bili u medijima i iznosili svoja viđenja. Iznio je ovom prigodom samo svoje viđenje, a nije otkrivao zajedničke zaključke nego je rekao da se pričeka. Samo nešto kasnije zaključke je službeno objavio HNS. Time je zapravo demantirano i ono što su ranije navodili, kako sam predsjednik Kustić, tako i Dinamo u priopćenju.

Inače, izjavu je za RTL dao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Moramo odvojiti huligane i navijače. Jučer je bila utakmica, prekrasna atmosfera u Splitu. U jednom trenutku je bačeno nekoliko baklji sa sjeverne tribine prema tartan stazi i terenu. Čuli ste zvižduke istočne i zapadne tribine koji osuđuju takvo nešto. Vidjeli ste baklje koje su došle u ložu i naravno ugrozile sigurnost ljudi koji su sjedili tamo. Treba odvojiti one koji su bacili to od navijača, ne možemo osuđivati cjelokupnu Torcidu i Armadu. To su navijači kojima treba dati podršku, ali treba odvojiti i osuditi one koji rade što rade - kazao je između ostalog.

Linker
03. travanj 2024 05:12