Luka Vušković (desno)

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
NEMA RASPRODAJE

Najbogatijem klubu treba reći - NE‘: Iznos od 5 milijuna eura za njega premali je da bi ga Hajduk razmatrao!

Ponuda za 15-godišnjaka zasad je spekulacija, ali na Poljudu se ionako drže obećanja da nema rasprodaje talenata
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 14. studeni 2022. 14:44

Ponuda Paris Saint Germaina, najbogatijeg nogometnog kluba na svijetu, za kupnju talentiranog stopera Hajduka Luke Vuškovića (15), još uvijek kadetskog reprezentativca, od pet milijuna eura, suviše je mala da bi se uopće uzela u ozbiljno razmatranje. Takve su glasine s Poljuda, jer službeni Hajduk o eventualnom transferu svoga "tića" u pariški klub ne želi ni zucnuti. Uostalom, niti se ne zna postoji li uopće ta ponuda, ili je to još jedna parada pojedinih sveznajućih s područja "calcio mercata", koji se natječu u tome tko će prije ispaliti senzacionalnu vijest.

Promjena politike

No, kako bilo da bilo, lijepo zvoni da bi Hajduk mogao prodati, prema mnogim mišljenjima, najtalentiranijeg igrača iz akademije "Luka Kaliterna" za pet ili više milijuna eura, jer bi tim transferom splitski klub namirio veliki dio svojih potreba za normalno poslovanje u 2023. Lukša Jakobušić, Hajdukov predsjednik, jednom je zauvijek, kada se postavilo pitanje prodaje Stipe Biuka, objavio osnovnu premisu rada u Hajduku, prema kojoj splitski klub neće prodavati budućnost da bi se dobro živjelo u sadašnjosti.

image

11 golova za kadete Hajduka zabio je u prošloj sezoni Luka Vušković, koji igra na poziciji stopera i visok je 193 c

ROBERT MATIĆ/HAJDUK.HR

Još nedavno Hajduk je takve ili slične ponude za svoje mlade igrače rado prihvaćao i realizirao, bez obzira na zgražanja nogometne javnosti, pogotovo navijača "bijelih", jer je takva politika brzih prodaja najtalentiranijih, ali još nedovoljno dokazanih, dovela do dugotrajnih neuspjeha splitskog kluba. Čitaj 17, ubrzo vjerojatno i 18 godina bez naslova prvaka.

Protagonisti takvog poslovanja, sadržanog u ponašanju "daj nam ga danas", a naravno "o tome kako sutra, neka misli dragi Bog", bili su bivši predsjednici Marin Brbić, Ivan Kos, pa i Jasmin Huljaj.

Razgovori traju?

Njima je bilo bitno unovčiti klupsku budućnost, kako bi lakše preživljavali, uz angažmane stranih igrača sumnjivih vrijednosti, koje se kasnije na odlasku nije moglo prodati, nego jedino darivati. Zato je dobro za Hajduk, bez obzira na to što nema reakcije s Poljuda, nego je navodno provjereno stajalište vodstva kluba, da Luka Vušković nije na prodaju.

Vijest o interesu PSG-a prvi je na Twitteru objavio talijanski novinar Nicolo Schira, iako nije ponudio nikakvu informaciju o izvoru. Tek tvrdi da su razgovori "uznapredovali". Informaciju je odmah prenio portal Tuttomercato, uz napomenu da se Vušković smatra jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa te kako bi se u Pariz mogao preseliti najranije sljedećeg ljeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 15:45