MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
IZ PLAVOG U BIJELO

‘Na Poljudu će biti pravi spektakl, a iako roster Splićana izgleda moćan, Dinamov je bolji...‘

Zanimljivu je prognozu nadolazećeg ‘El Croatica‘ dao bivši igrač Dinama i Hajduka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2022. 14:07

Dani u iščekivanju velikog derbija u Splitu brzo prolaze. Mnogi s velikim nestrpljenjem očekuju El Croatico, dakako i Stjepan Deverić, popularni Štef, koji je svojevremeno bio i Stipe, budući da je odijevao dresove Dinama i Hajduka.

- Hajduk je kiksao u Puli, prije toga je na Poljudu izgubio od Rijeke... Da, to definitivno nisu dobri rezultati pred sudar s Dinamom. No, i Dinamo je kiksao protiv Lokomotive, izgubio derbi u Gradskom vrtu. Dobio je, doduše, Šibenik u posljednjoj utakmici, ali držim da to ne znači previše. Derbiji Dinama i Hajduka uvijek su sa sobom nosili posebnu draž, posebno uzbuđenje i strast, bez obzira na kojem su se, u datom trenutku, najžešći suparnici nalazili na ljestvici i koje su rezultate prije postizali - kazao nam je Deverić.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Predviđa da ćemo gledati nogomet o kojem bi se još dugo moglo pričati...

- Vidim da će stadion biti pun, da će na Poljudu biti pravi spektakl. Sama ta atmosfera koja se očekuje bit će poseban motiv za jedne i druge. Nadalje, Hajduk se mora vaditi nakon ove dvije posljednje utakmice u kojima je uzeo samo bod. S druge strane, Dinamo zna da ako pobijedi bježi Hajduku na zgodnu bodovnu prednost. Ma, derbi će biti zaista sjajan, ulog za jedne i druge je velik.

Kazat će da Dinamo ima širi igrački kadar bez obzira na ozljede Ademija i Ivanušeca.

- Modrima fale dva bitna igrača, ali i dalje tvrdim da ipak ima širi igrački kadar od Hajduka. Iako su se Splićani itekako pojačali i roster im izgleda moćan, ipak sam mišljenja da je Dinamov bolji. Ali, s druge strane, Hajduk će iza sebe imati vojsku navijača koji će ih nositi, pa ako me sad pitate tko je favorit, onda bih kazao da su šanse 50:50.

Iako je kazao da će Modri ako trijumfiraju pobjeći Hajduku na lijepu zalihu bodova, drži da trka za titulom kad je Hajduk u pitanju neće biti izgubljena.

- Ako Hajduk izgubi, neće ispasti iz trke za titulom! Da, bit će mu onda puno teže, imat će u odnosu na Dinamo podosta velikih osam bodova zaostatka, ali vidjeli ste kakvo je naše prvenstvo ove sezone. Dinamo onda igra još dva puta s Hajdukom do kraja, ima tu još mnogo utakmica, neće to biti kraj za Hajduk. Ali, naravno, dosta bi Splićani izgubili u trci za titulom. Međutim, u cijeloj toj priči ne smijemo se koncentrirati samo na subotnje suparnike jer tu su Osijek i Rijeka, koji također mogu biti prvaci, mislim da će jedni i drugi navijati za neodlučeno na Poljudu - zaključio je Deverić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 19:57