DAMIR KRAJAC Cropix
PLAVI ZA SUPERKUP

Na Maksimiru borba ‘na život i smrt‘: Čačić na Hajduk šalje najjači Dinamo, s tandemom - ‘double-trouble‘!

S kakvim sastavom Ante Čačić ide na Hajduk po osvajanje Superkupa?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2022. 11:59

Dinamo želi na startu nove sezone odmah uzeti prvi trofej. Možda će netko kazati:

"Pa što nosi taj Superkup, nekako je to više revijalna utakmica, zagrijavanje pred sezonu, isprobavanje varijanti za start prvenstva".

Eventualno bi negdje i to moglo biti tako, ali kad igraju Dinamo i Hajduk, onda je to neka sasvim druga priča. To će kao i uvijek kad igraju dva najveća hrvatska kluba biti borba, metaforički kazano, na život i smrt. Očekujte žestoku utakmicu, agresivnu, borbenu do krajnjih granica i zato će Čačić protiv Hajduka izvesti najbolji mogući sastav, najspremnije igrače!

image

Vjerojatni sastav Dinama za Superkup

SN Sn

Već na ovim pripremama u Sloveniji vidjeli smo otprilike "tko kosi, a tko vodu nosi". Naravno da pripremne utakmice često ne moraju biti adekvatan pokazatelj trenerskih zamisli i izlog onih koji će uvijek biti u prvom planu, ali kad je Dinamo ovog trenutka u pitanju, nekako držimo da se otprilike zna koje su najjače modre karike koje će se suprotstaviti Hajduku u borbi za prvi trofej sezone.

image

Ante Čačić i Robert Ljubičić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Naravno, ima tu i nekih nepoznanica kad se gleda sa strane. Te nepoznanice svakako nisu vratar Livaković i dečki na desnom ili lijevom boku, Ristovski i Bočkaj. Zgodno jest pitanje s kojim će stoperskim parom Modri krenuti na Hajduk. Kombinacija JBŠ (Josip i Boško Šutalo) sigurno neće biti par stopera. Pitanje jest hoće li uopće i jedan od prezimenjaka zaigrati protiv Majstora s mora. Za Boška znamo da neće, imao je operaciju trbušnog zida, on uopće neće igrati u srpnju, vjerojatno će preskočiti i dio kolovoza. Čačić želi da dečko bude maksimalno spreman za sve napore, nema potrebe forsirati ga. Ali, saznajemo da i Josip ima malih problema s koljenom. Ništa strašno, ali možda će i njega trener odmaknuti od utakmice. Nekako se nameće da bi stoperski par trebali biti Theophile-Catherine i Lauritsen.

Kad je vezna linija u pitanju, onda je tu "stara garda", dvojac Mišić - Ademi, a ispred njih bi mogli startati Ivanušec, Ljubičić i Oršić. Dečko koji je stigao iz Rapida, o Ljubičiću je riječ, pokazao se odličnim na pripremama, pravi je razigravač, trkački je moćan, ima ideju i maštovitost u igri, a i jednu komponentu koja je Modrima nedostajala. Voli pucati s poludistance, a ima - jako dobar udarac.

image

Nekad na suprotnim stranama, danas pakleni napad Dinama - Josip Drmić i Bruno Petković

CROPIX Cropix

A tko će igrati špicu? Na meniju su dva prava, odlična napadača, Bruno Petković i Josip Drmić. Kako sada stvari stoje, protiv Splićana bi trebao krenuti - Petković. Petković i Čačić su si "legli", "tata" Ante je već krajem prošle sezone rehabilitirao "sina" Brunu, a na slovenskim pripremama je Petković pokazao da bi opet mogao biti jedan od glavnih aduta Dinama. Međutim, isto tako, za očekivati jest da će u jednom trenutku utakmice Superkupa na terenu biti - obojica. Drmić, pravi napadački "killer", sigurno će dobiti svoju minutažu, u to uopće ne trebate sumnjati. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako Dinamo funkcionira kad je na terenu napadački "double trouble", dvostruka nevolja za Dinamove suparnike.

VJEROJATNI SASTAV ZA SUPEKUP (4-2-3-1=

Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Bočkaj - Mišić, Ademi - Ivanušec, Ljubičić, Oršić - Petković

TRI ZADNJA DINAMOVA SUPERKUPA

06/07/13.

Dinamo - Hajduk 1:1 (4:1-11m)

11/07/14.

Dinamo - Rijeka 1:2

13/07/19.

Dinamo - Rijeka 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:38