Marko Livaja

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
PRAVA PRILIKA

Marko Livaja posti već devet utakmica, hoće li crni niz prekinuti protiv Hrvatskog dragovoljca?

Livaja je zasad stao na 22 pogotka, a drugi najbolji strijelac lige bježi mu 4 gola
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. travanj 2022. 14:41

Gorica, Istra, Dinamo, Lokomotiva, Osijek, Šibenik, Gorica i Dinamo. Osam je utakmica odigrao Marko Livaja, a da pritom nije zatresao suparničku mrežu!? Devetu je u Koprivnici protiv Slavena Belupa minulog vikenda propustio radi nakupljenih žutih kartona...

Od posljednje subote u veljači traje njegov post. Danas je posljednji petak travnja. Dva mjeseca su protekla bez zgoditka najboljeg strijelca lige. Na početku proljeća je zabijao svaku koju uputi prema golu. Baš poput one rečenice Tonija Kukoča “kada te ide, ulazi i sa tribina”.

Livaju je baš išlo, sve je ulazilo. Dva Šibeniku, dva Gorici, jedan Belupu, tri Dragovoljcu i jedan Rijeci. Devet zgoditaka u pet prvenstvenih utakmica u manje od mjesec dana. Nije bilo realno, bilo je nestvarno. Kao što je i trenutni post nerealan. Jer, i kada ne zabija, Livaja je uvijek glavni igrač. Ima tri asistencije u osam posljednjih utakmica, ali pritom je mnoštvo prigoda ostalo neiskorišteno. Šansi koje je Livaja pripremao drugima. Uz to, treba dodati da nije bilo ni kaznenih udaraca. Od devet pogodaka na početku proljeća, pet ih je Livaja potpisao s bijele točke.

Je li Hrvatski dragovoljac utakmica s kojom se vraća u golgetersku formu pred seriju odlučujućih dvoboja u svibnju? Najlakše bi bilo kazati - da, to je taj dan. Ali, kako nitko nije mogao predvidjeti golgetersku eksploziju s početka drugog dijela sezone, tako se sa sigurnošću ne može reći da je poslijepodne prekid posta. Ali, pruža se prilika u svakom slučaju. Za Hajduk i Livaju bi bilo jako važno da “desetka” Bijelih nastavi zabijati, ali u konačnici su najbitniji bodovi, pa onda igra s kojom će se momčad puniti samopouzdanjem uoči finiša sezone.

Livaja je zasad stao na 22 pogotka, rekord u klupskom segmentu bez obzira na kojoj će se brojci zaustaviti na kraju sezone. Ali, Drmić je stigao na “minus četiri”, a Livaja sigurno želi tu malu osobnu laskavu titulu golgetera lige.

Istina, večeras je prava prilika da ovim tekstom zaključimo niz i zatvorimo priču o postu prvog golgetera lige...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 21:42