Ivan Leko

 TOM DUBRAVEC Cropix
DRUŽENJE S NOVINARIMA

Leko odgovorio na pitanje koje je zanimalo sve: ‘Taj igrač jednu stvar mora napraviti čim prije...‘

‘Nadam se da će nam pomoći. Tko ga je gledao, skautirao? To nije pitanje za mene‘, kaže Leko.
Piše: JL.Objavljeno: 27. siječanj 2023. 11:16

Ivan Leko, trener Hajduka u najavi gostovanja "bijelih" u Puli, pohvalno je govorio o rivalu, momčadi Istre 1961, ali je iskazao i svoj optimizam glede učinka njegovih igrača na toj utakmici:

- Mi smo dobri, to mogu kazati…Na pripremama u Istri upoznao sam igrački kadar, svakog dana treniramo sve bolje, imamo prostora za napredovanja. U stvari nama pripreme traju…Momčad Istre zaslužuje respekt, ali mi imamo svoje planove, vjerujem da smo u stanju dominirati na terenu.

Važnu podrške "bijelima" pružit će navijači, ulaznice za takozvanu gostujuću tribinu su planule, navodno će prema najava i istočnu tribina stadiona zauzeti pristalice bijelog dresa.

- I ranije, u moje igračko vrijeme Hajduk je bio poseban po privrženosti svojih navijača, ali ovo što se posljednjih godina događa zaista je impresivno. Takva silna podrška znači i obvezu da igramo odgovorno. A to znači i kod kuče i u gostima na isti način, agresivno, ofenzivno, na pobjedu. Međutim, bez obzira koliko nam je važan taj dvanaesti igrač ipak se sve svodi na nadmetanja na terenu, grupa protiv grupe…

Što se tiče sastava Leko ne može računati na Chidozieja Awaziema, zbog tri žuta kartona, ali po njemu bitno se ne mijenja struktura momčadi, jer se u momčad vraća Emir Sahiti poslije izdržane kazne.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Sahiti je polivalentan igrač, jednako dobro djeluje na lijevom ili desnom boku, pa i na centralnim pozicijama. Tu nemam posebnih dilema. Šteta je ipak da u konkurenciju za stopersko mjesto nema još uvijek Eleza.

Dvije su mogućnosti: umjesto Awaziema možda zaigra Stefan Simić kao teći stoper uz Borevkovića i Prpića, ali je moguće da se Dario Melnjak povuče na stopera, pa da Sahiti ostane na lijevom boku. Objektivno, bliži sastavu je Simić, obzirom na činjenicu da su Prpić i Melnjak ljevonogi igrači. A Sahiti bi u tom slučaju zauzeo drugu poziciju u veznom redu.

Posebno pitanje treneru Hajduka bilo je o tome što očekuje od novo pridošlog Marokanca Yassinea Benrahoua, Leko je u prvom času odgovorio:

- U svakom ozbiljnom klubu svatko ima svoju odgovornost, ja sam tu trener, vodim brigu o momčadi, o igračima. A tko je gledao Benrahoua, tko ga je skautirao, to nije pitanje za mene…

Naknadno je ipak izrazio očekivanja:

- Nadam se da će nam pomoći, u prvom redu u ofenzivnom smislu, u zadnjem pasu, u ključnim dodavanjima. On se treba što prije upoznati s igračima, s našim načinom treninga…

A što se tiče momčadi Istre Leko je kazao kako određene brojke izvedene iz načina njihove igre zaslužuju pozornost, zatim da su po svem pokazateljima trebali osvojiti više bodova, da imaju najbolju obranu u HNL-u (primljenih 18 golova, Dinamo 17) i da će stoga susret u Puli biti značajni ispit za njegovu momčad.



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:06