TOM DUBRAVEC/CROPIX
OTVORIO DUŠU

Legenda Vatrenih i bivši dinamovac otkriva kako mu je propao transfer na Poljud: ‘Sine, nema ništa od Hajduka‘

Na dvama turnirima nosio je bijeli dres, ali od konačnog transfera nikad nije došlo
Piše: Frane Vulas/SDObjavljeno: 23. ožujak 2024. 12:47

Kao gost u televizijskoj emisiji (Ne)uspjeh prvaka, projektu Sportskih igara mladih, voditelju Mirzi Džombi se bivši hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko (32) između ostalog otvorio i po pitanju početaka svoje karijere. Zadranin se prisjetio kako je kao dječak bio navijač Hajduka, čak je i trenirao s ‘bijelima‘, igrao turnire. Činilo se kako je njegov prelazak u Hajduk samo formalnost, ali nikada na Poljudu nije završio. Vrsaljko je voditelju druge sezone emisije Mirzi Džombi otkrio što se tada događalo, piše Slobodna Dalmacija.

- Prilikom boravka u NK Zadar sa svojih 13 godina na dva turnira sam kao gost nastupao s Hajdukom. Išao sam kao desno krilo. Na turniru, mislim Darko Mateša na igralištu Dragovoljca, bio sam najbolji igrač. Nakon toga smo išli u Osijek. Tamo smo isto osvojili prvo mjesto. Tada sam sebe vidio kao novog igrača Hajduka. Tada je za mene bilo nešto posebno obući taj dres, slušati hajdučke navijačke pjesme u busu kada se ide na utakmice. Međutim, tada dolazi do jednog zaokreta – kazao je Vrsaljko. Umjesto u Hajduku završio je u Dinamu.

image
VOJKO BASIC Cropix

- Da vam sada pričam o imenima i ne sjećam se, ali prva informacija koja je išla prema meni od strane mog oca bila je: ‘Sine, nema ništa od Hajduka‘ – ispričao je Vrsaljko.

Potom je rekao.

- Bio sam (s Hajdukom, nap.a.) na dva turnira. Tata i ja smo spremili stvari, ujutro dolazimo, idem na stadion i postajem igrač Hajduka. Međutim, tu večer je Hajduk igrao neku europsku utakmicu. Sjećam se da mi je tada otac rekao da nema ništa od Hajduka. U tom trenutku otac mi je davao informacije koliko je smatrao da sam ja u tom trenutku kadar prihvatiti – pojasnio je Vrsaljko u emisiji.

Vrsaljko je u karijeri igrao za Dinamo, Lokomotivu, Genou, Sassuolo, Atletico Madrid, Inter Milan i Olympiacos. S Hrvatskom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Zbog kroničnih problema s ozljedom zbog koje je patio morao je prekinuti karijeru prije godinu dana, sa samo 31 godinom.

image
VEX

Linker
23. ožujak 2024 12:48