Edin Mujčin

 Foto: Srđan Vrančić/Cropix
MODRI ‘SE NUDE‘

Legenda Dinama priznala: ‘Ne bi mi bilo krivo da Hajduk osvoji naslov. Ako neće sada, ne znam kad će!?‘

Legendarni dinamovac nakon karijere ostao u nogometu, radi kao trener u zagrebačkom prvoligašu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2024. 17:04

Edin Mujčin jedna je od ikona HNL-a, plemeniti veznjak koji je s Dinamom osvajao naslove i nastupao u Ligi prvaka.

U razgovoru za Šibenski portal otkrio je kako mu ne bi bilo krivo da ove godine hrvatski prvak postane – Hajduk!

– Ako neće sada, ne znam kada će. Ima momčad, atmosferu, Dinamo im se praktički nudi i ima uistinu veliku šansu biti prvak. Iskreno, ne bi mi bilo krivo. Ali, dobije li Dinamo dvije zaostale utakmice, rekao bih da je omjer 60-40 da će modri biti prvaci. Bit će važno i kako će klubovi odraditi ovu zimsku doselekciju, kako će se pojačati – izjavio je Edin Mujčin za Šibenski portal.

On je nakon bogate igračke karijere ostao vezan uz nogomet, radi kao trener u nogometnoj školi zagrebačke Lokomotive.

– Nisam mislio da ću završiti među trenere, ali sam se navukao i uistinu guštam u tom poslu, nogomet mi je očito u krvi.

No, iako mu je baza u Zagrebu, redovito legendarna desetka Modrih svrati i do Dalmacije. U Vodicama ima apartmane, a često je i u Šibeniku s obzirom na to da mu se kćerka udala za Šibenčanina, a postao je i djed. Ne skriva ni simpatije prema klubu sa Šubićevca.

– Iskreno, malo sam iznenađen što Šibenik nakon prvog dijela zaostaje za Zrinskim pet bodova, ali slažem s onima koji kažu da je ‘krivica‘ na momčadi iz Slavonije, koja je skupila iznenađujuće puno bodova u prvom dijelu, ali mislim da će u nastavku prvenstva Zrinski posustati. Neka se ne ljute moji Slavonci, ali volio bih da Šibenik na kraju bude prvi i vrati se u elitni rang. To je klub s tradicijom, ima nove, ambiciozne vlasnike, ima navijače, dao je puno velikih igrača, dok je Zrinski neka vrsta umjetnog kluba.

Prisjetio se kako je Šubićevac u njegovo vrijeme bio jedno od najtežih gostovanja, a prokomentirao je i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

– Neću reći ništa novo ako kažem da je Hrvatska pravo čudo, da tako mala zemlja postiže takve rezultate, da ima neiscrpno vrelo talentiranih igrača. Pogledajte samo uvjete u kojima se radi u Hrvatskoj i one u Španjolskoj, Francuskoj, Engleskoj, Italiji. Zato treba skinuti kapu svima koji rade u hrvatskom nogometu i sportu općenito. Očekivanja na Euru? Može Hrvatska opet otići daleko, pa pogledajte te igrače. Grupa je teška, neće biti lako protiv Španjolske, Italije i neugodne Albanije, Vatreni mogu završiti grupu s devet bodova, ali i ispasti. A prođu li dalje sve je moguće – smatra Edin Mujčin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 20:44