Marijan Kustić

 DUJE KLARIC/CROPIX
HAJDUK VS. HNS

‘Kustić je odličan predsjednik, ali evo što mu sve zamjeram. A reći ću vam nešto i o sucima...‘

‘Ne možeš biti uspješan predsjednik ako nemaš Hajduk u HNS-u. A mise niti jednom nismo sastali‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. svibanj 2022. 21:38

Osim što je najavio borbu za trofeje u svim domaćim natjecanjima, zadao za cilj proljeće u Europi 2023., afirmaciju mladih igrača i nastavak jačanja igračkog kadra, Lukša Jakobušić se dotaknuo i HNS-a i njegovog predsjednika Marijana Kustića.

U segmentu relacije Hajduk – HNS, ostavio je Jakobušić praznu stranicu. Nije slučajno.

- Ima simbolike u toj praznoj stranici. Kustić je odličan predsjednik, treba mu čestitati na izborenim TV pravima, na rezultatu za Katar. Ali, nije nama problem u savezu kad mi nismo prisutni u županiji gdje nemamo zajedništvo. Kustić je dobar, ali najviše za sebe. U županiji je Mario Smodlaka, dopredsjednnik Saveza države koja je druga na svijetu. On je stavio Marka Ercega da bude predsjednik Županijskog saveza. I Doljanin s njima. Kada pitate Kustića, on se ne petlja. Može, ali zašto neće? Ne znam. I odgovara mu, ali ne može biti uspješan predsjednik ako nema Hajduka u HNS-u, rekao je Jakobušić, pa nastavio.

image

Lukša Jakobušić

JOSKO PONOS/CROPIX

- Nismo ni mi uvijek ispravni, ali godinu dana se ne oglašavamo. Kustiću odgovara da mu Smodlaka diže ruku. I odgovara Smodlaki. Sve su to spojene posude. Njima je bolje kada nema Hajduka. Logično je da je većina ljudi u tih 86 klubova iz županije po opredjeljenju za Hajduk. Ako ti klubovi žele, neka dođu Hajduku. Jednom sam sebe kaznio odlaskom na Skupštinu, ali ne daj Bože da to ponovim. Kustić će reći da on to ne može riješiti, ali znam da može.

Niti jednom se kao klubovi nismo sastali, pravimo se "mrtvi", kolokvijalno rečeno. Idemo na suce. Nije ni čovjek koji je određuje tko sudi koju utakmicu, Ivan Novak, nije ni on kriv, jer njega je netko postavio. Nije Kustić, on je naslijedio puno kadrova i zna to rješavati. Ali ne rješava. Svakom predsjedniku bi odgovaralo da je pošteno. HNL je proizvod koji se gleda i može predsjednik puno napraviti. Zato je njegova odgovornost velika – na dugo i na široko je objasnio Jakobušić prazan papir relacije sa HNS-om.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:19