Anthony Kalik

 Robert Matić/Hajduk.hr
POVRATAK NA POLJUD

Hajduk nakon ispadanja od Villarreala doveo veliko pojačanje! Novi igrač ‘Bijelih‘ konkurira već za derbi

Ono o čemu se pisalo posljednjih dana dobilo je službenu potvrdu - Hajduk je vratio veznjaka na Poljud
Piše: SNObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 17:44

Hajduk je objavio kako je postigao dogovor s Goricom o transferu Anthonyja Kalika koji je s Bijelima potpisao ugovor do 2026. godine i nosit će dres s brojem 7. Nakon veljače 2020. ovaj veznjak se tako vratio na splitski klub.

"Anthony je s 18 godina stigao iz Australije u Hajduk nakon čega se razvijao kroz tadašnju drugu momčad, a zatim je prešao u prvu ekipu. Kroz posudbe u drugim klubovima te igrama u Gorici napravio je evidentan napredak, razvio se kao igrač i podigao razinu kvalitete svoje igre. Radi se o profilu veznog igrača s osnovnim pozicijama centralnog i ofenzivnog veznog te smo ciljano na tržištu tražili igrača takvih kvaliteta. Odlučili smo se za Anthonyja prvenstveno jer posjeduje kvalitetu za našu momčad te sam siguran da će nam donijeti neophodnu širinu i kvalitetu u veznoj liniji. Također je važno napomenuti da sukladno strategiji Kluba da u hajdučku obitelj vraćamo još jednog igrača koji posjeduje hajdučke vrijednosti", objasnio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius za Hajdukove klupske internetske stranice.

Za Hajduk je Kalik debitirao u veljači 2016. godine u utakmici protiv Lokomotive, a zadnji put u službenoj utakmici za Bijele nastupio je u prosincu 2019. godine na gostovanju kod Intera iz Zaprešića.

"Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući i jedva čekam početi trenirati i igrati. Ovim putem zahvaljujem se i Gorici na svemu, tamo sam dosta narastao kao igrač i kao čovjek. Uvijek sam znao da ću se vratiti na Poljud jednog dana. Za Hajduk ću dati sve, navijači mogu od mene očekivati borbenost i da ću ostaviti srce na terenu. Plus je to što sam sada počeo više asistirati i zabijati što prije nisam tako često radio. Nadam se da ću pomoći i u tom segmentu. Dolazim ovdje spreman boriti se za titulu, znam koje su ambicije klub, svjestan sam koliko ljudi to čeka, ekipu imamo i možemo to ostvariti", istaknuo je Anthony na povratku u Hajduk.

Kalik će već večeras trenirati s momčadi Hajduka i bit će u konkurenciji za derbi 7. kola protiv Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 04:40