RONALD GORSIC Cropix
PRIPREME U AUSTRIJI

Hajduk dva puta vodio, pa ostao bez pobjede! Debitiralo pojačanje ‘Bijelih‘, Vušković asistent za HSV

U drugoj pripremnoj utakmici Hajduk je remizirao sa njemačkim drugoligašem HSV-om
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. lipanj 2022. 19:35

HAJDUK – HSV 2:2 (1:1)

FURSTENFELD Igralište Rudolf Gutmann. Gledatelja 1000. Sudac: Rene Eisner (Austrija).

STRIJELCI: 1:0 - Livaja (28), 1:1 - Glatzel (33), 2:1 - Čubelić (68), 2:2 - Königsdörffer (88).

HAJDUK (4-3-2-1): L. Kalinić (od 60. Sentić) - Mikanović (od 46. Lovrencsics), Simić (od 46. Dimitrov), Borevković (od 46. Elez), Melnjak (od 46. Čolina) - Vuković (od 60. Čubelić), Fossati (od 46. Grgić), Krovinović (od 46. Atanasov) - Sahiti (od 46. Biuk), Mlakar (od 46. Šarić, od 71. Eduok) - Livaja (od 46. N. Kalinić, od 81. Diamantakos). TRENER: Valdas Dambrauskas.

HSV: Fernandes - Heyer (od 46. Zumberi), David (od 78. Andersen), Ambrosius (od 46. Vušković), Muheim (od 46. Leibold) - Rohr (od 46. Meissner), Meffert (od 46. Benes), Bilbija (od 46. Reis) - Amaechi (od 46. Königsdörffer), Glatzel (od 46. Heil), Opoku (od 46. Kittel, od 78. Megeed). TRENER: Tim Walter.


Dvaput su Bijeli vodili, ali na kraju su poklekli u 88. minuti nakon što je Vušković ubacio loptu, a Konigsdorffer sa pet metara matirao Sentića za konačnih 2:2.

Debitirao je Borevković u tandemu sa Simićem u prvom dijelu, dok je u nastavku igrao Elez zajedno sa Dimitrovom na stoperskoj poziciji. Nakon gotovo 10 mjeseci zaigrao je Eduok, dobio je Nigerijac posljednjih 20 minuta umjesto Šarića koji je zbog udarca u gležanj izašao s travnjaka. Zadnjih devet minuta zaigrao je i Diamantakos umjesto Nikole Kalinića.

Prvo poluvrijeme ponudilo je nešto bolju igru HSV-a, ali na odmor su momčadi otišle rezultatski poravnate. Njemački drugoligaš je prvi zaprijetio preko svog najboljeg igrača, centarfora Roberta Glatzela. U 11. minuti Glatzel je šutirao glavom sa osam metara, ali nije bilo dovoljno snage u tom udarcu. Šest minuta kasnije HSV je uzdrmao gredu, ponovno je šutirao Glatzel, na asistenciju Filipa Bilbije pucao je sa 12 metara, ali okvir vrata spasio je Bijele.

U 21. minuti pokušao je veznjak Rohr, no ponovo je ostala "nula" na semaforu. Međutim, ako već nije uspjevao HSV precizniji je bio Hajduk. U 26. minuti Bijeli su stigli do vodstva preko Livaje. Prošao je Sahiti po boku, vratio Krovinoviću koji je asistirao Livaji na pet metara i nema pogreške – 1:0 za Hajduk. Međutim, nije trebalo puno HSV-u da se vrati u rezultatski egal, samo pet minuta kasnije Nijemci su poravnali pored uspavane obrane Bijelih. Ubačaj iz slobodnog udarca sa desne strane prihvatio je David, njegov šut iz blizine odbio je Kalinić, ali samo do Glatzela koji je pospremio u mrežu. Do kraja poluvremena nije bilo izrazitih prigoda, a na odmoru su oba trenera posegnula za promjenom gotovo kompletne momčadi.

Hajduk je bolje otvorio drugo poluvrijeme gdje su se u napadu isticali Biuk i Nikola Kalinić. Prvo je pokušao Biuk u 47. minuti, ali njegov je udarac otišao pored desne vratnice, da bi Kalinić u 52. minuti ispružio Fernandesa koji je vršcima prstiju izbacio loptu u korner. Do novog vodstva hajdukovci su došli preko 19-ogodišnjeg Čubelića kojem je trebalo tek osam mkinuta na terenu za pogodak u mreži HSV-a. Biuk je poslao zanimljivu loptu prema kaznenom prostoru HSV-a, činilo se da će loptu očistiti Vušković ili Leibold, ali između njih se ugurao spretni Čubelić koji je odnio loptu, prevario i vratara te lagano poentirao u praznu mrežu za vodstvo 2:1.

Raspoloženi Biuk prošao je po lijevoj strani u 79. minuti, u driblingu se atraktivno oslobodio svog čuvara, no spreman je i vratar Fernandes koji je odbio njegov pokušaj sa 12 metara. U 80. minuti je HSV poslije ubačaja s desne strane, direktno iz slobodnog udarca preko Reisa pogodio gredu, da bi u samom finišu došao do poravnanja čime su Bijeli još uvijek bez pobjede nakon dva pripremna susreta u Austriji.

Sljedeći dvoboj Hajduk igra u petak poslijepodne protiv Genta, a pripreme u Ausstriji zatvara subotnjom matinejom sa mađarskom Kisvardom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:48