Viktoria Fesyuk

 SCREENSHOT/INSTAGRAM
MNOGI SU OPČINJENI

FOTO: Sestra mladog hajdukovca ‘zapalila‘ Dalmaciju, sve je počelo rođendanskom čestitkom

Na Poljud je stigao još 2021. godine iz nogometne akademije jednog od najboljih nogometaša
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. studeni 2023. 16:37

Hajdukov Ukrajinac David Fesjuk objavio je čestitku rođendana svojoj sestri Viktoriji, a mnogi su ostali opčinjeni ljepotom mlade Ukrajinke, piše Slobodna Dalmacija.

Mladi čuvar mreže je na Poljud stigao još 2021. godine, iz Slovačke, iz nogometne akademije jednog od najboljih slovačkih nogometaša svih vremena Mareka Hamšika (Jupie Futbalova škola Mareka Hamšika). Član ‘bijelih‘ je od kolovoza te godine.

Kasnije je u njegovoj domovini izbio rat, u veljači 2022. godine. Možda je točnija riječ eskalirao, pošto je Krim anektiran još 2014. godine. Stoga su se i brojne njegove kolege mladi nogometaši, ali i drugi sportaši, morali također privremeno skrasiti u raznim državama. Nažalost, situacija se tamo još ne smiruje.

Fesjuk je već i debitirao za prvu momčad Hajduka. Dogodilo se to baš u prijateljskom susretu protiv momčadi iz njegove domovine. Bilo je to 1. svibnja prošle godine kada su Hajduk i Šahtar iz Donjecka odigrali prijateljski humanitarni susret na Poljudu.

U 78. minuti tog sraza stao je mladi Ukrajinac na gol ‘bijelih‘ umjesto Josipa Posavca, a prigodno je u toj prilici ponio i kapetansku traku sa samo 17 godina i sedam dana. Ta utakmica završila je rezultatom 3:3.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 17:39