Ivan Leko

 PAUN PAUNOVIC Cropix
SVE JE OTIŠLO ‘GORE‘

Evo koliko će Hajduk ukupno potrošiti na Ivana Leku i društvo, plaće su ove godine jako narasle

Sedam posto ukupnog proračuna za plaće isplaćeno je Leki i njegovom stožeru
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2023. 19:04

Završena je glavna Skupština Hajduka na Poljudu. Jedna od stavaka na održanoj skupštini bila je i ona pod nazivom "plaće zaposlenika", u kojoj se nalaze brojke vezane za plaće igrača i stručnog stožera.

U cifru su uračunate i sve otpremnine koje je klub isplatio, a one se knjiže kao trošak za ovu financijsku godinu, neovisno o tome kakva je struktura plaćanja dogovorena pri raskidu ugovora. Poznato je kako je klub u 2023. godini na plaće potrošio ukupno 18 milijuna i 610 tisuća eura, što je uvećanje od 26.4 posto, odnosno 3 milijuna i 890 tisuća eura u odnosu na prošlu godinu.

A ukupno sedam posto ukupnog proračuna za plaće potrošen je na primanja i otpremninu sada bivšeg trenera Ivana Leke i njegovog stručnog stožera.

Leko i njegov stožer su u Hajduku imali plaću od 600 tisuća eura godišnje, a u trenutku otkaza Hajduk im je isplatio ukupno 500.000. Dakle, splitski klub Leki i društvu treba isplatiti još 700.000 otpremnine, tako da je ukupno Hajduk na angažman Leke i pomoćnika potrošio 1.2 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 16:06