Daniel Siebert je sudio derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
VAR SOBA

‘Dobro je da odlučujući derbi sude strani suci. Našima ne bih dao da dođu blizu stadiona, eventualno da gledaju na TV-u‘

U novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ pričali smo o svim aktualnostima koja se događaju u SuperSport HNL i oko nje
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 22. travanj 2024. 15:48

Ista meta, isto odstojanje. To je rezime 31. kola SuperSport HNL u kojem su i Rijeka i Dinamo upisali pobjede. Riječani su bili bolji od Gorice (3:0), Dinamo od Lokomotive (1:0) pa je prednost momčadi s Rujevice i dalje dva boda nad ovom s Maksimira i sve vodi prema tome da će njihov međusobni ogled 5. svibnja odlučiti pitanje prvaka.

- Rijeka ima veliki ispit protiv Lokomotive koja će biti jača nego protiv Dinama. Ako to Rijeka prođe, onda je napravila veliki korak prema naslovu. Mislim da je ta Lokomotiva veći korak za Rijeku nego derbi protiv Dinama, a mislim da će taj derbi završiti neriješeno. Ne znači da će taj derbi odlučiti jer obje momčadi imaju igrati i protiv Osijeka, ali ipak sve vodi prema tome - rekao je novinar Sportskih novosti Davorin Olivari u novom izdanju našeg podcasta ‘VAR soba‘.

Uz Olivarija u studiju Hanza Medije bio je i Tomislav Juranović, novinar Jutarnjeg lista, a on je dodao:

- Sraz Rijekine obrane i Dinamove manjkavosti što se tiče realizacije su ono što bi moglo odlučiti derbi i cijelo prvenstvo.

Analizirali smo sve ono što se događalo na utakmicama proteklog vikenda s naglaskom na one koje su igrali Dinamo i Rijeka. Velika buka se digla na situaciju iz prvog poluvremena utakmice Rijeka - Gorica kada je Goda neoprezno startao na Mitroviću, a sudac Erceg nije dosudio ni prekršaj. Usporena snimka je pokazala ne samo da je bilo prekršaja već da je ta situacija mogla biti kažnjena i crvenim kartonom.

- Drago mi je da će derbi između Rijeke i Dinama suditi strani suci. Opet smo imali situaciju između Rijeke i Gorice sa startom Gode koji je potencijalno bio za crveni karton. Možemo razgovarati o tome je li to za isključenje ili ne. Nisam siguran da to nije niti prekršaj, ali me posebno brine je da netko iz VAR sobe nije reagirao i pozvao suca da to još jednom pogleda, Kada se zaustavi snimka, vidi se da Goda ide otvorenim đonom, to je slično kao kod onog prekršaja na Eduardu, ali slabijeg intenziteta. Drago mi je da, ako to bude odlučujući derbi, sude strani suci da ne bude nikakvih repova - rekao je Juranović, a Olivari dodao:

- Ja bih sve derbije i sljedeće sezone dao stranim sucima. Našima ne bih dao da dođu blizu stadiona, eventualno da gledaju na televiziji. Strani suci su u svim ovim derbijima pokazali kako se sudi. U svakoj utakmici u kojoj sude naši suci imaju neke sporne situacije, kako se to nikada nije dogodilo kada su sudili strani suci.

Što smo mogli vidjeti na utakmicama Rijeke i Dinama ovog vikenda; koja je utakmica bila presudna u usponu Dinama; što je Sergej Jakirović prvi put doživio protiv Lokomotive; kako se Rijeka transformirala iz momčadi koja puno zabija u onu koja ne može primiti gol; zašto je Osijek izgubio od Istre i koliko igrača na ljeto mora promijeniti; što bi Hajduk morao napraviti u preostalim utakmicama. Odgovore na ta i druga pitanja vezana za SuperSport HNL pronađite u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 15:48