Vilim Gec

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
TOTALNA DOMINACIJA

Dinamo na Modrićevom terenu pregazio Hajduk, 18-godišnjak zabio golčinu s 25 metara

Gosti su sa 0:3 još i dobro prošli, momčad koju vodi Ivica Banović mogla im je doslovno zatrpati mrežu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. rujan 2023. 13:20

Juniori Dinama doslovno su pregazili Hajduk u subotnjoj utakmici u Maksimiru na terenu koji nosi ime Luke Modrića. Konačnih 3:0 uopće ne pokazuje pravo stanje stvari, dečki hajdučkog trenera Zlatka Jerkovića dobro su i prošli. Modri koje vodi Ivica Banović mogli su im zatrpati mrežu, pogotovo u prvom poluvremenu, kad su promašivali baš one prave "mrtve šanse", kako volimo zvati zicere.

Dinamo je totalno dominirao, lijepe akcije su smjenjivale jedna drugu, lopta je putovala brzo, a neka majstorstva Borne Graonića, Vilima Geca, Luke Vrbančića i Zlatana Koščevića mamile su pljesak okupljenih. A skupilo se podosta onih koji su željeli vidjeti derbi Prve NL. Po slobodnoj procjeni juniorski derbi je gledalo nekoliko stotina znatiželjnika.

image

Slavlje nakon gola Vilima Geca

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Gledatelji

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Bilo je tu i podosta studenata iz Splita koji su odabrali zagrebačke fakultete, vidjeli smo i lijepu grupicu nogometnih menadžera, koji hvataju mlade talente, makar je izvjesno da svi ovi dečki koji su jučer bili na travnjaku već imaju barem po jednog.

Zapazili smo i finu brojku mladih zgodnih djevojaka koje su došle pogledati svoje dečke, vjerojatno je bilo i onih ‘u pokušaju‘ osvajanja budućih nogometnih zvijezda. Kažu da one ponekad bolje zapaze nego neki menadžeri, ali to su ipak samo glasine. Vrijeme je bilo super, lagana 24 stupnja Celzija, tu i tamo pojavio se i neki vjetrić, sve u svemu bilo je idealno vrijeme za igranje nogometa. Modri su u prošlom kolu izgubili od Dugopolja, bilo je to pomalo i iznenađenje, ali jučer su se definitivno iskupili. Trener Banović svakako je morao biti zadovoljan s prezentacijom svojih učenika, kolega mu Zlatko Jerković ipak nije...

image

Trener Ivica Banović

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Gužva među igračima

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Prelijepi su bili pogoci Vilima Geca, opalio je mladić s nekih 25 metara po travi, ta lopta bila je neuhvatljiva. Isto tako super je pogodio i Zlatan Košćević, ljevicom iskosa, a Borna Graonić je uz pogodak upisao i asistenciju.

Bilo je zanimljivo gledati vođenje momčadi Ivice Banovića. Kompletnu utakmicu razgovora sa svojim dečkima, daje savjete, baš je onako, kako se to kaže, stalno "u igri". Na kraju se našao u zagrljaju prvog operativca Dinamove škole Marka Marića...

image

Trener Zlatko Jerković

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Graonić, Hodak i Reić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Drago mi je da smo bili dominantni, kao što sam rekao u najavi, puno udaraca, promjena strana, napadanja dubine. U prvom poluvremenu smo imali tri, četiri više od stopostotne šanse, a onda zabiješ 1:0 s 25 metara, to je individualna kvaliteta igrača. Bili smo mirni, htio sam da ostanemo agresivni, jer kad vodiš 1:0 onda padneš u pasivu. Tražio sam da budemo aktivni, aktivni, aktivni, onda 2:0, 3:0, zasluženo smo pobijedili. Hajduku čestitke, pokušali su sve - kazao je trener Modrih Ivica Banović.

image

Momčad Dinama

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Fesjuk, Vrbančić i Pavić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

S druge strane, njegov kolega Zlatko Jerković je priznao zasluženost pobjede Dinama. Mladi trener tek je preuzeo juniore Hajduka, jer je Toni Golem postao trener Rudeša.

- Uvjerljiv poraz, nimalo ugodno, ali moram reći da je zaslužena pobjeda Dinama 3:0. Presudila je njihova individualna kvaliteta, ova tri igrača Vrbančić, Koščević i Gec. Treba reći da mi igramo pretežno s ulaznim godištem, Dinamo pretežno s izlaznim, međutim, to ne umanjuje zasluženu pobjedu Dinama i ovom prilikom im čestitam - kazao je Jerković.

image

Kavelj i Vrbančić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Linker
07. svibanj 2024 00:01