JOSKO PONOS Cropix
SPORTCAST

‘Dinamo je najbolji, Hajduk treba još pojačanja, ali jasno je gdje je problem! Očito je što čekaju...‘

Novu sezonu, koja u subotu počinje najvećim derbijem, u Sportcastu je najavio Branko Karačić
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 08. srpanj 2022. 12:40

Pripremni je dio iza nas, kreće nova sezona na hrvatskim nogometnim travnjacima, otvara je najveći derbi. U subotu od 20 sati prvak Dinamo i osvajač Kupa Hajduk borit će se za trofej Superkupa, a od idućeg petka, 15. srpnja, kreće i HNL.

Nastavlja li se dominacija Dinama ili će Splićani napraviti taj famozni ‘korak više‘? Može li se Rijeka s novim zvučnim pojačanjima umiještati u bitku za naslov, stiže li u Slavoniju toliko željeni trofej? Sve to analizirali smo u novom Sportcastu s Brankom Karačićem, nekad sjajnim veznjakom Osijeka i Hajduka, danas trenerom bez angažmana, koji je u bogatoj karijeri od aktualnih prvoligaša vodio i Osijek i Slaven Belupo i Šibenik i Varaždin.

- Dinamo je doveo Drmića, Šutala i Ljubičića, čini se i bolji nego lani i prvi je favorit za obranu naslova, tvrdi Karačić i obrazlaže: - Petković i Drmić mogu zajedno i u sustavu 4-2-3-1 i u 4-1-4-1, jer Bruno može i zna igrati povučenije. Da ne govorimo o 3-5-2, tada su obojica čisti napadači. Jedini kakav-takav problem koji trenutno vidim za Čačića jest preveliki broj igrača u rosteru, primjerice samo za dvije stoperske pozicije ima čak šest ozbiljnih kandidata, mislim da će u Maksimiru neke morati ili prodati ili poslati na posudbe jer preveliki broj igrača koji ne igraju može izvati probleme u svlačionici...

image

Branko Karačić

HANZA MEDIA TV

Hajduk, kaže Karačić, ima sasvim suprotan problem: - Oni nemaju dovoljnu širinu kadra za borbu na tri fronta. Vidjeli ste prošle sezone, čim bi nedostajali Fossati, Krovinović i osobito Livaja, odmah to ne bi bilo to. Žele li se uključiti u bitku za titulu, moraju dovesti pojačanja. Ali, očito su tamo problem financije, u Splitu čekaju da igračima koji ne uspiju dogovoriti transfer padne cijena krajem prijelaznog roka... Ali, kraj prijelaznog roka je krajem kolovoza, dotad će se već puno odigrati. Ako se bijeli osjetno ne pojačaju, borit će se za drugo mjesto.

A može li se Rijeka s novim zvučnim pojačanjima boriti čak i za prvo? - Vidjet ćemo, to su sve jaka imena u HNL kontekstu, ali to je i potpuno nova momčad s novim trenerima, trebat će vremena da se to sve uhoda. Novim trenerima, po mom mišljenju, treba dati barem šest mjeseci vremena i kredita da to sve poslože. Mnogi naši predsjednici i gazde klubova nemaju ni blizu toliko strpljenja, čini mi se da je Mišković iznimka... Što se Halilovića tiče, on vani nije prošao jer nema tu naviku obavezne igre, slažem se s Jozakom i kad kaže da Alen nije tip igrača koji se ‘baca na glavu za svaku loptu‘, ali u ovoj Rijeci i ovom HNL-u sasvim sigurno može biti ključan igrač!

Karačić očekuje i da će Osijek biti bolji nego lani, tvrdi da je Beljo igrač koji može zabiti 15-ako golova po sezoni ako se izbori za šansu kraj Miereza, Mancea i Topčagića, ne vidi da bilo koji od ostalih klubova može ozbiljnije pomrsiti račune ‘velikoj četvorci‘: - Lokomotiva i Šibenik su tu iznad ostalog društva, nijanse će odlučivati među preostala četiri kluba. Varaždin? Bio sam tamo trener kada smo ušli u Prvu ligu, tada su napravili pogrešku, nisu se dovoljno pojačali za elitno društvo. čini mi se da nisu poduzeli potrebne korake ni ovo ljeto. Barem zasad...

Pogledajte Sportcast:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 23:30