Valdas Dambrauskas

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
IZJAVE TRENERA

Dambrauskas otkrio kako je motivirao Livaju da zabije nakon osam kola, Tadić: Možda smo i zaslužili bod...‘

Teško je Hajduku nešto odnijeti s Poljuda, privilegija je igrati ovdje‘, kaže trener HD-a.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. travanj 2022. 20:33

Mogao je odahnuti Valdas Dambrauskas nakon što je Marko Livaja u 87. minuti dvoboja na Poljudu Hajduku osigurao tri boda protiv Hrvatskog dragovoljca. Fenjeraš na ljestvici, momčad koja je nakon novog poraza i matematički ispala iz lige dobrano je namučila Bijele.

- Na kraju dana moram reći, klasična priča. Počeli smo dobro, postigli pogodak, kreirali šanse i promašili. Time smo vratili protivnika u igru, a kada su postigli zgoditak za izjednačenje, opet smo se vratili, ali iznova ispromašivali. Bili smo limitirani izborom igrača, vidjelo se to i u prvom dijelu kada smo u jednom trenutku izgubili ritam i energiju. Nismo zbog toga sretni, ali znam, kraj je sezone i nitko ne gleda ljepotu igre, već samo bodove. Treba pobjeđivati i odmoriti se za sljedeću utakmicu - kazao je litavski stručnjak.

Pogledajte Livajin pogodak protiv HD-a

- Realizacija? Možda je i strah, ne mogu tvrditi. Bitno je da smo pobijedili, da gledamo prema naprijed sa optimizmom. Bilo je puno prilika da se utakmica napravi izvjesnom, ali morali smo težim putem. Rijeka? Ići ću na Šubićevac pogledati Rijeku. Sljedeća utakmica je gostovanje kod Rijeke, i neću pritom misliti na Kup, to je prvenstvena utakmica. Debitanti? Vjerujem u mlade igrače poput Pukštasa i Brajkovića. Rokas i Roko, čak su i sličnih imena. Imao je Pukštas priliku upisati debi iz snova da je zabio pogodak. Livaja? Rekao sam mu da ne može u ponedjeljak na vjenčanje ako ne postigne pogodak, ha, ha.... Naši najiskusniji igrači su riješili utakmicu.

Dragan Tadić, trener Dragovoljca kazao je pak:

- Kod drugog pogotka Hajduka dogodio se pad koncentracije mojih igrača. Gledali su loptu, ispustili su Livaju iz vida. Možda smo čak i zaslužili bod, imali smo neke izgledne kontranapade, ali teško je Hajduku nešto odnijeti s njihovog travnjaka. Rekao sam igračima prije utakmice, privilegija je igrati na Poljudu. Finale Kupa? Očekujem tvrdu, spektakularnu utakmicu koja će proći kao praznik nogometa. Jasno, nadam se da će Rijeka osvojiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 10:40