Split, 190322.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 28. kola HT Prve lige, Hajduk - Lokomotiva.
Na fotografiji: Valdas Dambrauskas trener Hajduka.

 VOJKO BASIC Cropix
HSV U MISLIMA

Dambrauskas nakon poraza jasno rekao što želi pa poručio: ‘Jaki protivnici? Pa takve smo i birali‘

‘Mentalitet za napredak trebat će nam kroz sezonu, želimo se brzo unaprijediti‘, kaže trener Hajduka
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. lipanj 2022. 22:55

Nakon poraza od Cluja 0:2 na pripremama u Austriji, trener nogometaša Hajduka Valdas Dambrauskas bio je vrlo otvoren:

- Možemo pričati od prvom i drugom poluvremenu odvojeno, jer su različite momčadi igrale. A to smo baš htjeli da složimo dvije podjednake ekipe i damo mnogima šansu da odigraju po 45 minuta. Noge su još teške i nismo na pravoj razini. To je razumljivo. Rano je još za neki sud, ali želimo se unaprijediti brzo... Znamo odakle smo krenuli. Tu smo došli prije pet dana i vjerujem da je dosad bilo jako produktivno. Zadovoljan sam kako momci rade. Malo su bili i iscrpljeni prije ove utakmice. Ne možemo tražiti više u ovom trenutku... - rekao je.

Već misli na Hamburger, utakmicu u srijedu što dolazi. Nisu li protivnici prejaki za ovo doba priprema, za sam početak, pitali su iz Slobodne Dalmacije.

- Znamo na čemu trebamo raditi jer su očekivanja velika. Ono što želim je napredak svakog dana. Teško mi je dati objektivnu analizu ili isticati neke pogreške koje se događaju u igri. Neki trenuci su dobri, neki nisu, a mi ćemo se odmah posvetiti pripremi za utakmicu protiv Hamburgera. Jaki suparnici? Uvijek to želim. I tako smo ih birali. Cluj je prvak Rumunjske, Hamburger poznate, Gent je osvojio belgijski kup, a Kisvarda je druga u Mađarskoj. Pomaže nam to za napredak i gradnju mentaliteta koji će nam trebati kroz sezonu. Tim putem želimo ići, napredovati protiv jakih...

Bilo je puno navijača na tribinama, više stotina, možda i tisuću?

- Gdje god dođemo ljudi nas dolaze pozdraviti i navijati za nas, to ništa nije novo. Bilo gdje da odemo, našao bi se navijač Hajduka, u bilo kojoj državi. Sjajno ozračje za igru, ali to nosi i dodatnu odgovornost. Moramo zato raditi još bolje. I rasti – riječi su Dambrauskasa.

Linker
20. travanj 2024 09:04