MARKO TODOROV Cropix
PONAVLJAO JE ISTU REČENICU

‘Čačićev poučak‘ treba dobro zapamtiti! Trener Dinama jednu je stvar izračunao poput vrsnog matematičara

Modri su Hajduku održali malu školu nogometa, a statistika najbolje pokazuje koliko su bili dominantni
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 08:05

Ante Čačić stalno je ponavljao istu rečenicu od početka sezone u kojoj je osvojio Superkup, u kojoj je prvi na ljestvici HNL-a, u kojoj je Dinamo plasirao u Europsku ligu i sad već osigurao klubu ogromnu zaradu od preko 11 milijuna eura, u kojoj ima priliku u play-offu Lige prvaka uhvatiti najjače klupsko natjecanje na svijetu i ubrizgati još veću zaradu. I u kojoj nije izgubio niti jednu utakmicu, kao niti prošle sezone kad je s Modrima osvojio naslov prvaka. Ta rečenica je glasila; ‘sve će doći na svoje, izgledati ćemo sve bolje iz utakmice u utakmicu‘.

Možemo kazati da je to ‘Čačićev poučak‘. Kojeg treba dobro zapamtiti. Jedan dio javnosti napadao ga je poput bijesnih stršljenova, tom dijelu javnog mnijenja nisu bili dovoljni pobjednički rezultati, on je tražio i bolju igru Dinama. Sad su eto i ‘nevjerne Tome‘ dobile i to zadovoljstvo, Dinamo je protiv Hajduka odigrao najbolju utakmicu sezone, deklasirao je svog najvećeg suparnika, pretvorivši ga u prah i pepeo. Dinamo je Hajduku u subotu održao malu školu nogometa. Eto i malo statistike koje će pokazati koliko je Dinamo bio dominantan. Posjed lopte bio je 62:38 u korist Modrih, udarci 18:6, udarci u okvir 11:4, ukupno dodavanja 534:335, točna dodavanja 458:248... Kao da su igrale dvije totalno neravnopravne momčadi.

image
RANKO SUVAR Cropix

Trener Modrih opet je rotirao, recimo na klupi za pričuve je ostavio zvijezde Oršića i Drmića. Da, zamjerale su mu se te rotacije, ali na kraju je ispalo da je bio u pravu, Modri su protiv Hajduka izgledali svježe, razigrano, rastrčano, igra je bila tečna. U ovom iznimno zahtijevnom razdoblju sezone u kojem se troši mnogo energije zbog ogromnog broja prevažnih europskih utakmica, Čačić je poput vrsnog matematičara izračunao koliko je kome potrebno minuta da bi bio najbolji kad to najviše treba. Kad na velikom derbiju nekoliko igrača odigra svoje najbolje utakmice sezone, a to su odigrali Baturina, Mišić, Ivanušec, Ristovski, a tu je negdje bio i Špikić, onda se zaista mora ustvrditi da je trener odradio savršeni posao. Plavi dečki nisu posustali niti kad su gubili nakon prvog poluvremena, u stanci između dvije dionice, trener im je kazao; ‘odlični ste, neću nikoga mijenjati‘. Tako im je ulio još veću vjeru, ubacio u misli dodatno samopouzdanje. Na kraju, mi možemo samo kazati; ‘Čačiću, sjedi, pet‘!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:32