JAKOV PRKIC Cropix
NAJVEĆE POJAČANJE

Bomba s Poljuda: Predsjednik Hajduka objavio najljepšu vijest, Marko Livaja ostaje do 2027. godine!

‘Ponosan sam što sam dio ove ekipe i sretan zbog produženja ugovora‘, poručio je Livaja.
Piše: SN/Jurica radićObjavljeno: 14. srpanj 2022. 21:13

Marko Livaja, prvi strijelac HNL-a i najbolji igrač Hajduka, produžio je ugovor s Bijelima za još pet godina, do ljeta 2027. Stoga ne čudi da se među navijačima proširila rečenica:

- Livaja ostaje u Hajduku do kraja karijere!

Na Torcida kupu u četvrtak navečer gostovali su igrači Hajduka s predsjednikom Lukšom Jakobušićem, koji je upravo taj događaj izabrao za objavu vijesti o produljenju ugovora Livaje.

- Znam da svi očekujete tko je novo pojačanje, ali ovaj će prijelazni rok biti malo drugačiji od prethodnog. Najveći izazov bit će zadržati ovu momčad na okupu, ali ipak smo vam pripremili jedno iznenađenje i mogu objaviti da smo prije sat vremena potpisali produženje ugovora s Markom Livajom na još pet godina, do 2027. - kazao je predsjednik Jakobušić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Potom je mikrofon prepustio Livaji koji je kazao "hvala svima i nadam se da će sljedeća sezona biti bolje od ove iza nas".

Marko Livaja u Hajduk se vratio u veljači prošle godine, da bi u lipnju potpisao ugovor do 2024. i tom prigodom je sve jasno rekao:

- Prije svega želim se zahvaliti svim navijačima, od kada sam došao, a posebno u posljednjih mjesec dana, prema meni i mojoj obitelji emitirali ste toliko pozitivne energije, bezbroj poruka podrške, odobravanja i želja za mojim ostankom. Da sam i htio otići, to ne bi bilo moguće uz sve ovo što ste napravili. Od početka moja želja je bila da ovdje pokušam napraviti nešto što će se pamtiti. Mislim da imamo još nedovršenog posla i drago mi je što zajedno idemo u borbu za najviše ciljeve - govorio je tada Livaja.

Dio tog "nedovršenog posla" riješio je osvajanjem Kupa, a za ostalo ima vremena do 2027. godine i ako odradi ugovor do kraja jasno je da će u Hajduku završiti karijeru. Jer po isteku netom potpisanog ugovora imat će 34 godine. Sasvim "pristojne" godine da u Hajduku zaista zaključi karijeru.

Prošle sezone Livaja je sa 28 golova bio prvi golgeter HNL-a, a ove sezone koja za Hajduk kreće u nedjelju u Puli, Bijeli žele napraviti korak više, doći do naslova prvaka kojeg se u Splitu čeka od 2005. godine. Produženjem ugovora Livaje uprava je poslala jasnu poruku oko kojeg igrač se gradi budućnost Hajduka.

Oko Livaje, jasno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 01:04