Nenad Bjelica.

 MARKO TODOROV Cropix
JE LI ODAGNAO DVOJBU?

Bjelica ipak ostaje u Osijeku? ‘Sezona za četiri plus, Dinamo je osvojio naslov na račun individualne kvalitete‘

Nakon remija Gorice i Osijeka u posljednjem kolu Prve HNL oglasili su se treneri
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2022. 20:00

Gorica je sezonu završila na šestom mjestu s 45 bodova, a Samir Toplak vodio je zadnjih 11 utakmica i pritom osvojio 16 bodova.

- Po teškom vremenu odigrali smo dobru utakmicu, bili smo bolji u prvom dijelu, a Osijek je uzeo više rizika u drugom, kada smo mi više i griješili. Nedostajalo nam je i konkretizacije u završnim dodavanjima, ali kada se sve zbroji rezultat je realan - kazao je trener Gorice Samir Toplak, koji je generalno zadovoljan učinjenim od dolaska na klupu početkom ožujka.

- Ako bih trebao birati između šestog mjesta s perspektivom i petog bez nje, uvijek bih odabrao ovo prvo. Mi smo se okrenuli mladim igračima, u nekoliko utakmica igrali su juniori koji su se borili za vrh u svojoj ligi i mislim da za Goricu nema straha. Radit ćemo još žešće u pripremama za novu sezonu - naglasio je Toplak.

Nenad Bjelica opet nije pobijedio u Turopolju s Osijekom, iako smatra da je mogao unatoč zaostatku na poluvremenu.

- Gorica je bila nešto bolja u prvom dijelu, ali smo u nastavku mi preuzeli igru i stvorili mnogo situacija za gol, čak i s igračem manje. No, i ova utakmica je pokazala da teško zabijamo, a tako smo i ranije gubili bodove protiv suparnika iz donjeg dijela, što je bilo i presudno, dok smo s Dinamom, Hajdukom i Rijekom imali izjednačeni omjer - kazao je Bjelica, čija momčad je do prije tri kola i poraza na Maksimiru bila kandidat za prvaka.

- Ako ćemo ocjenjivati sezonu, onda je bila za četiri plus, dugo smo bili u utrci za naslovom prvaka, ali da bismo bili na pet plus, trebamo još raditi i biti još konkurentniji. Dinamo je osvojio naslov na račun individualne kvalitete s kojom je rješavao utakmice u svoju korist, koje mi nismo mogli. Ostaje nam odmoriti se i 13. lipnja krenuti u pripreme za novu sezonu u kojoj ćemo sigurno ciljati na još bolji rezultat od trećeg mjesta, kojeg smo sada osvojili. Ja sam uvjeren da ova momčad Osijeka može još više od dosad pokazanog i ostvarenog - zaključio je Nenad Bjelica i očito odagnao dvojbu o svom ostanku na klupi Osijeka nakon završetka ovog prvenstva.

Povest će on klub s Drave i u pripreme za novu sezonu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:09