IVAN PERIĆ/Cropix
ŽESTOKE KRITIKE

Bivši kapetan Hajduka: ‘Ajmo biti pošteni, ovo ne valja ništa. Jedan igrač dobio bi ‘plesku‘ isti tren‘

Bivši kapetan Hajduka Hrvoje Vejić pružio je komentar na igru Bijelih nakon utakmice
Piše: SNObjavljeno: 04. veljača 2024. 10:32

Utakmica Osijeka i Hajduka na Opus Areni završila je neodlučenim rezultatom, 1:1. Goste je u vodstvo doveo Uremović u 57. minuti, da bi 15 minuta kasnije Mierez izjednačio i postavio konačan rezultat. Bivši kapetan Hajduka Hrvoje Vejić za Dalmatinski portal pružio je komentar na igru Hajduka nakon utakmice.

"Plan igre Hajduka bio čekati u srednjem bloku, pokušati uzeti posjed, držati obranu čvrsto i čekati svoju šansu za zaprijetiti domaćinima. I to je, može se reći, bio legitiman plan za ovu utakmicu. Problem je što unutar tog plana nije bilo nikakvog plana", započinju u tekstu.

Predmet rasprave bio je i Josip Brekalo.

"Brekalo je debitirao i pokazao da je klasa za HNL. Ali za Brekala moraš napraviti igru i brzim okretanjem strana omogućiti mu da ostane jedan na jedan, u zoni opasnoj za protivnika, u čemu je najjači. Ovako je lopte primao na centru, daleko od gola, ali mora se priznati da je u fazi obrane odradio dobar posao. Brekalo ima jedan problem u svojoj igri, a to je da je jednosmjeran, uvijek, ali baš uvijek ide prema unutra na desnu nogu. U tom segmentu mogao bi puno naučiti od Perišića, koji jednako dobro dribla na obje strane i protivniku je u tom slučaju puno teže čuvati takvog igrača".

image

Torcida u Osijeku

VLADO KOS/Cropix

Vejić ističe kako je Hajduk morao sačuvati vodstvo nakon gola Uremovića.

"Vodimo, iz ničega. Imamo sve. Momčad koja hoće biti šampion ovo mora sačuvati. Ali mi smo šampioni samo u snimanju prigodnih filmića, pumpanju atmosfere i prodaji suvenira, što je isto stvar za pohvalu".

Istaknuti problem su zamjene s klupe, koje nisu napravile razliku.

"Karoglan reagira, opet ulaze isti likovi koji nam ne donose ništa ili vrlo malo. Benrahou, na primjer. U prvom napadu po ulasku ide gurati loptu kroz noge na centru i slaže nam kontru. U drugom ide pucati s centra nekakav suludi volej. Ima momak sreću da u momčadi nema Gorana Jurića ili Niku Čeku jer bi dobio plesku isti tren", piše u tekstu.

image

Yassine Benrahou

IVAN PERIĆ/Cropix

Za kraj je ponudio komentar o šampionskim ambicijama Bijelih.

"Ajmo biti pošteni, ovo ne valja ništa, imamo dva udarca po golu svaku utakmicu, igramo nogomet kojega je užasno gledati i još užasnije pisati o njemu, vjerujte mi. Uz ovako loše konkurente, i uzimajući u obzir činjenicu koliko je u ovu momčad uloženo, realno bi bilo da imamo 10 bodova više. Možda bi trebalo opet smijeniti trenera. Ili snimiti novi video", piše Hrvoje Vejić u zaključku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 21:38