JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
LUKŠA JAKOBUŠIĆ

‘Ako ne budemo prvaci, krivi smo samo Nikoličius i ja! A iduće godine želim proljeće u Europi...‘

Na Skupštini Hajduka prvi čovjek kluba najavio velike i silno ambiciozne planove za novu sezonu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. svibanj 2022. 21:15

- Trenutno se borimo za oba trofeja, a ukoliko ne izborimo naslov prvaka niti igrači ni trener nisu krivi. Samo ja i sportski direktor Nikoličius možemo biti krivi, jer samo imali neke odluke prošle jeseni.

Sve se događa s razlogom. Nama treneri i igrači mogu donijeti naslov, a ne mogu ga uzeti. S Kupom je malo drukčije. S ovim igračima bih radije bio drugi nego sa nekima prvi. Ako ne osvojimo, ništa se neće dogoditi, ali dogodit će se ako osvojimo – kazao je predsjednik uprave Jakobušić na Skupštini održanoj u kino dvorani na Poljudu, objavivši detalje plana sezonu 2022/23:

- borba za trofeje u svim domaćim natjecanjima

- plasman u grupnu fazu Europe

- proljeće 2023. u Europi

- nastavak jačanja igračkog kadra

- potpuna afrimacija mladih igrača unutar momčadi

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Za sezonu koja se bliži kraju naglasio je Jakobušić da ga najviše boli ispadanje od Tobola, a momčad nije htio oslabiti tijekom zimskog mercata. Iz juniora je pak otišlo nekoliko nadarenih igrača, jedan od njih je prešao u Goricu: - Onaj tko dvoji između Gorice i Hajduka, taj treba ići u Goricu – naglasio je Jakobušić.

Za omladinsku školu je najavio osnaženje kadra, pojačanu edukaciju i još bolju stadionsku infrastrukturu da se Akademija podigne na višu razinu: - Cilj je da svako dijete želi doći u Hajduk po svakoj osnovi i tu će naš voditelj Boro Primorac imati maksimalnu podršku. Kaskamo za Europom i to ćemo ispraviti – zaključio je Jakobušić.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Glede Starog placa predlaže predsjednik Bijelih da Hajduk dobije svoj nekadašnji stadion na korištenje gdje bi igrale mlađe kategorije i klupska ženska sekcija: - Nekako ne osjećam da ima političke volje za takvo rješenje. Možda se i varam – rekao je Jakobušić.

Marketinški segment je prezentirala članica uprave Marinka Akrap naglasivši kako je kampanja "Ja ne mogu drugo" sa hitom Miše Kovača i Saše Antića dosegla prodaju od preko 20.000 artikala. Prodan je i rekordni broj od 24.000 kalendara, te 12.523 dresova u 2021. godini, što je porast od 249 % u odnosu na godinu ranije. Marketinški prihod u 2021. godini bio je 11,8 milijuna kuna s tim da je u prva četiri mjeseca 2022. godine već ostvaren rekordni prihod od 8,4 milijuna kuna sa rastom od čak 420 %. Hajduk digital ima 86.168 korisnika

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Član uprave za financije Ivan Matana objasnio je novčana kretanja za prva četiri mjeseca i projekciju za aktualnu godinu: - Planirana dobit za 2022. je pet milijuna kuna, a za početak, u razdoblju prva četiri mjeseca ove godine, imamo plus od 6,8 milijuna kuna – iznio je Matana optimistične brojke za 2022. godinu.

Prethodno je na 62 stranice napravljeno i jednoglasno prihvaćeno izvješće o stanju i poslovanju ŠDD Hajduk za prošlu, 2021. godinu: - Društvo ide u dobrom smjeru i samo tako treba nastaviti – kazao je predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović.

Dioničar Josip Tadinac osvrnuo se na izvješća o poslovnom i sportskom rezultatu Hajduka u prošloj godini.

image

Benjamin Perasović.

JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

- Podsjetit ću vas da smo završili četvrti, da smo imali 26,7 milijuna kuna gubitka, u Europi smo imali jedan od najvećih debakla ikada, a konkurencija je u tom segmentu jako velika. Zato ne vidim kako ste u svjetlim tonovima oslikali prošlu, 2021. godinu. Poslovni rezultat pod ravnanjem aktualnog NO je minus od 43,5 milijuna kuna. Korona je imala utjecaja, međutim potrošeno je čak 440 milijuna kuna, približno 60 milijuna eura otkada je ovaj Nadzorni odbor. U to vrijeme rezultat je bio četvrti sa minusom od 30 bodova, pa peti sa najvećim proračunom, da bi prošlu godinu završili četvrti. U tri i pol godine godine promijenili ste tri predsjednika, četiri sportska direktora i osam trenera. Riječi i djela se očito ne prate, ali nadam se da će ova sezona raskrstiti sa prosječnošću. Još bi iskoristio priliku ukazati na činjenicu da na ovom financijskom izvješću na računu bilo 9 milijuna kuna, a 2020. je bilo 16,4, dok je prethodnih sezona bilo oko 15-ak milijuna kuna – kazao je Tadinac.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Član Uprave, Ivan Matana, objasnio je financijsko stanje u izvješću iz 2021. godine: - S obzirom na uvjete, okončali smo godinu bez narušavanja stabilnosti i ja sam jako zadovoljan. Napravili smo 20 milijuna kuna više u segmentu transfera, a samo 100.000 kuna je više otišlo posrednicima što govori da smo sasvim drukčije upravljali ovim segmentom poslovanja.

Kako je registriran transfer Pašalića u platnoj bilanci, zanimalo je predsatvnika Udruge Naš Hajduk: - Prihod je registriran kao prihod od transfera. Naši troškovi su bitno manji od predočenog, po troškovima smo tek nešto iznad Rijeke. Porast intelektualnih usluga? Tu je u pitanju sudska nagodba, imali smo najviše izvanrednih troškova po tom pitanju – objasnio je Matana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 23:42