MARIN FRANOV Cropix
ZAUVIJEK BRAĆA

Modriću sam rekao: ‘Odigraj još 180 utakmica za Hrvatsku‘. A drugi Vatreni me jako iznenadio‘

‘To je fenomen, jedinstvenost! Uvijek sam govorio, Luka je za mene kao brat, pod broj jedan‘
Piše: Jure BurićObjavljeno: 30. rujan 2024. 13:50

Ivan Rakitić otvoreno u razgovoru za SN govori i o dvojici hrvatskih reprezentativaca - Luki Modriću i Luki Sučiću.

Kako ocjenjujete posljednje igre reprezentacije?

- Uvijek ih ocjenjujem dobro i lijepo iako ponekad bude teško gledati jer se osjećam dijelom njih. Drago mi je da su posljednji rezultati dobri. Nije lako kad iz jedne euforije dođe pad iz kojeg se treba i mora dizati. Međutim, moramo biti ponosni na sve što su Vatreni napravili posljednjih godina. Imamo mi tu ekstra, fenomenalnih igrača, a pogotovo je neizmjerno bitno da nas Luka Modrić i dalje vodi. Bit će to puno bolje i lakše! Mora se dati povjerenje izborniku i svim igračima. U meni će vječito imati istinskog navijača!

Tko bi trebao biti vaš legitimni nasljednik u Vatrenima?

- Nekako mi je glupo pričati o nekakvim zamjenama, jer mislim da svatko treba biti svoj, na svoj način. Mi imamo reprezentaciju u odličnim rukama, s Lukom, s Mateom Kovačićem. To su igrači koji su sve osvojili, sve znaju i kojima se ne mora objašnjavati. Moramo biti sretni i uživati, a posebice jer nam je Luka još tu. Ovi mladi neka ga prate. Naši igrači su u najboljim svjetskim klubovima i to se mora iskoristiti i stvoriti buduću snagu.

image

Modrić, Marcelo i Rakitić

FRANCOIS XAVIER MARIT Afp

Fenomen, Luka Modrić?

- Pa, rekli ste u pitanju! To je fenomen, jedinstvenost! Uvijek sam govorio, Luka je za mene kao brat, pod broj jedan. A ovo što je napravio i još uvijek radi je nestvarno. Real je jedan s Lukom, a bez njega nešto drugo. Mi možemo pričati i gurati priču kako volimo gledati mlade igrače i druga neka imena, ali kad je majstor tu, druga je, ljepša priča. Moramo biti sretni za privilegij da možemo uživati dok je na velikoj sceni. Na žalost doći će i taj trenutak kad više neće biti dio toga, zato iskoristimo to i uživajmo u njegovoj igri. Rekao sam mu nedavno, kad sam mu čestitao rođendan, odradio si 180 utakmica za Hrvatsku i idemo po još 180 i to nije bila šala. Možda će mu biti teško i boljeti ga, ali probajmo ga još koristiti jer je Modrić jedan jedini.

U vašu španjolsku, La Ligu, došao je jedan drugi reprezentativac Luka, Sučić. Što mislite je li dobro odabrao i može li u Španjolskoj biti dovoljno dobar?

- Dosta sam se iznenadio u početku jer nije igrao prve utakmice, a pogotovo sam se iznenadio kako je odradio kasnije dvoboje kad je igrao i to mi je bilo jako drago. Za mene to nije iznenađenje poznavajući Real Sociedad, trenera, momčad, ligu. On se u to sve fantastično uklapa. Liga je kao stvorena za njega, trener mu je odličan, igraju dobar nogomet, neka uživa, a doći će i rezultati. Želim mu svu sreću ovog svijeta, za mene je on buduća velika snaga Vatrenih. Neka uživa u Španjolskoj iako je sjevernije, nije blizu mojoj Sevilli. Sigurno su dobar posao napravili i Sociedad i on. Sučić je takav igrač, koji čini razliku, a s vremenom će biti sve više i više...

Linker
02. listopad 2024 13:20