Karlo Žiger

 ACTION FOTO SPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Foto Sport/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZAMJENA ZA MLADOG VATRENOG

Vratar Chelseaja pojačava Goricu? Već je stigao u klub i branio, uskoro pada i potpis ugovora?

Kotarski je već u Solunu gdje čeka potpis ugovora, a u Turopolju mu užurbano traže pravu zamjenu.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 26. lipanj 2022. 14:32

Gorica je u subotu odigrala treću pripremnu utakmicu i izgubila na gostovanju kod novog prvoligaša Varaždina rezultatom 1:2 (jedini gol je dao Kalik), a u drugom poluvremenu branio je 21-godišnji Karlo Žiger, koji je došao na probu.

Žiger je kao produkt legendarnog trenera vratara Zagreba Željka Nježića, kao vrlo mlad još 2017. potpisao za londonski Chelsea, ali kao i mnogo mladih igrača izgubio se u razvoju. Ugovor u londonskom klubu s kojim je svojevremeno igrao finale juniorske Lige prvaka, vrijedi mu do 2023. godine, ali nije za očekivati njegovo produljenje i Žiger je u potrazi za novim poslodavcem. Prošle sezone branio je 16 utakmica u slovenskom drugoligašu Rudaru iz Velenja gdje je bio na posudbi, a sad će se vidjeti je li možda Gorica njegova nova destinacija.

Poslije odlaska Dominika Kotarskog u solunski PAOK za 1,8 milijuna eura odštete plus moguće bonuse, Velikogoričani traže još jednog čuvara mreže jer sada je 22-godišnji Jan Paolo Debijađi ostao jedini seniorski vratar u klubu. Zamjena mu je dosadašnji vratar juniora Faruk Dalipagić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:08