Rajko Vidović

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DEBI IZ SNOVA

Napadački pristup je putokaz uspjeha i uspona: ‘Ekipa ima sve što je imala i kad je pobjeđivala Dinamo i Hajduk‘

Novi trener Rajko Vidović debitirao u elitnom rangu uvjerljivim trijumfom u Varaždinu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 01. travanj 2024. 22:41

Vjerojatno ni u najljepšim snovima Goričin novi trener Rajko Vidović nije imao zamisao da će debi na klupi obilježiti uvjerljivim trijumfom 4:2 na gostovanju u Varaždinu.

Time su Velikogoričani na sjajan način ušli u četvrtu četvrtinu prvenstva i konačno potvrdili da su momčad koja vrijedi znatno više od aktualnog bodovnog učinka i šestog mjesta. Ostat će velika zagonetka kako su nakon 27 bodova osvojenih u prvom dijelu do ove pobjede osvojili samo četiri u devet utakmica, zbog čega je i došlo do promjene na klupi, ali poslije varaždinske rapsodije imaju pravo vjerovati u proljetno buđenje koje će im donijeti još ovakvih utakmica i rezultata.

Čim je preuzeo momčad, Vidović je najavio veliku promjenu taktičke paradigme s kojom na terenu želi vidjeti agresivniju i ofenzivniju Goricu, koja neće čekati što će se dogoditi, već igrom kreirati vlastitu sudbinu, a u Varaždinu se to precrtalo na izvedbu, koja je od prve minute bila sigurna i samouvjerena.

Četiri postignuta pogotka najbolje govore o odličnoj partiji Velikogoričana, koja definitivno može biti putokaz i golemo ohrabrenje za preostalih osam utakmica. Prva od njih je subotnje gostovanje kod četvrtoplasirane Lokomotive, koja ima šest bodova više, pa Gorica pobjedom može smanjiti zaostatak na tri.

- Negativnu seriju prekinuli smo već osvojenim bodom u Puli, ali bilo je izuzetno bitno potvrditi ga u Varaždinu, s kojim smo imali negativni skor i teško protiv njega osvajali bodove. Poklopio nam se dobar dan, fantastično smo ušli u utakmicu za razliku od Varaždina i na kraju nas je nagradilo pobjedom 4:2 s kojom smo izuzetno zadovoljni - kazao je trener Vidović.

- Ova momčad ima sve što je imala i prije kad je pobjeđivala Dinamo i Hajduk, ali kroz dugu sezonu svi klubovi u ligi uđu u krizu. Problem je što je kod nas najduže trajala i jako značajno je bilo igračima vratiti izgubljeno samopouzdanje. Sve do trećeg postignutog gola vidjela se i mala doza nesigurnosti, ali ja sam od prvog dana vjerovao u ovu momčad koja nije zaboravila igrati nogomet. Naporno smo radili, a ovo je veliki korak prema stabilizaciji i sada trebamo nastaviti još jače i bolje - zaključio je Rajko Vidović, koji je prvi put od svog dolaska u klub igrače nagradio slobodnim danom. Točnije, imali su dva, a u utorak kreće priprema za misiju “povratka europske nade” u Kranjčevićevoj...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:50