HNK Gorica
NEOBIČNA KARIJERA

Gorica dovela kapetana Dubrave: ‘Moj otac i majka mladi su otišli iz Albanije, prvo u New York, pa Texas...‘

Korca je odradio odličnu sezonu u Dubravi, postigao je i četiri pogotka u 27 prvenstvenih nastupa u 2. HNL
Piše: Toni RoićObjavljeno: 24. lipanj 2022. 21:36

Nakon Momčila Raspopovića i Edina Julardžije, Gorica je u petak potpisala trećeg novog igrača ovoga ljeta, a to je 21-godišnji centralni branič Amet Korca, koji dolazi iz drugoligaša Dubrave Tim Kabel. Korca je Amerikanac albanskog podrijetla, pa ima pravo i nastupa za albansku reprezentaciju, za čije je mlađe kategorije već kandidirao.

Korca je odradio odličnu sezonu u Dubravi, postigao je i četiri pogotka u 27 prvenstvenih nastupa u 2. HNL, pa ne čudi što je Gorica prepoznala njegov talent i potencijal. Prošle godine su Velikogoričani iz Dubrave doveli Tonija Fruka, što je bio pun pogodak jer je mladi veznjak sada standardni mladi reprezentativac Hrvatske, pa vjeruju da će angažman Korce proizvesti sličan pozitivan učinak.

- Moj otac i majka mladi su otišli iz Albanije, prvo u New York, a zatim u Texas gdje sam ja rođen i gdje sam kao trogodišnjak počeo s nogometom. U Hrvatsku sam stigao sa 19 godina, igrao sam za juniorsku momčad Dinama, pa otišao u Dubravu u kojoj sam dobio priliku puno igrati, a prošle sezone sam postao i kapetan, tako da mogu reći da je sve ispalo kako je trebalo - kazao je Korca, koji ima velika očekivanja u Gorici.

- Veselim se igrati s novim igračima i sezoni koja je pred nama. Cilj mi je igrati najbolje što mogu i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje sam dobio. Sviđa mi se energija u klubu, svi su vrlo dragi prema meni od kada sam stigao i postali su mi kao nova obitelj - podvukao je Korca, koji će nositi dres s brojem šest.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:28