Karlo Žiger

 HNK Gorica
SADA JE SLUŽBENO

Chelsea zamijenio Goricom! Hrvatski prvoligaš predstavio novo pojačanje: ‘Želim postati broj jedan‘

Mladi vratar u srijedu predvečer stavio je potpis na četverogodišnji ugovor do 2026. godine
Piše: Toni RoićObjavljeno: 29. lipanj 2022. 19:46

Dva dana prije odlaska na završni dio priprema u Sloveniju, u Velikoj Gorici su riješili pitanje novog vratara, a njihov član postao je 21-godišnji Karlo Žiger, dosadašnji član londonskog Chelseaja. Žiger je prošle subote branio za Goricu u drugom poluvremenu prijateljske utakmice s Varaždinom, da bi u srijedu predvečer stavio potpis na četvorogodišnji ugovor do 2026. godine.

Žiger je kao vrlo mlad, 2017. iz negdašnjeg prvaka Hrvatske, a sada petoligaša Zagreba, otišao u Chelsea, branio je za mlađe selekcije londonskog kluba i četiri puta bio na klupio seniorskog sastava, ali prošle sezone bio je na posudbi u slovenskom drugoligašu Rudaru iz Velenja. Chelsea na njega više nije računao, pa je Gorica iskoristila šansu i u statusu slobodnog igrača dovela ga kao zamjenu za Dominika Kotarskog, koji je ovoga ljeta prešao u PAOK iz Soluna

- Osjećam se odlično što sam došao ovdje i Gorica je najbolji klub koji sam mogao izabrati za moj daljnji razvoj. Branio sam proteklog vikenda drugo poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv Varaždina, dečki su odlični i jedva čekam priključiti im se na sutrašnjem treningu - rekao je Karlo Žiger i osvrnuo se na svoje vratarske početke pod ravnanjem legendarnog trenera vratara Željka Nježića Dede.

- Tata mi je bio vratar, tako da sam i ja kao klinac odmah stao na gol. Karijeru sam započeo u NK Zagreb sa sedam godina, pet godina kasnije preselio sam s obitelji u London i nastavio braniti za mlađe selekcije Chelseaja. Imao sam i jednu posudbu u Engleskoj, to je bila jedna utakmica koju sam morao odraditi da osjetim seniorski nogomet - kazao je Karlo, koji je seniorski nastupe, njih ukupno 16, iskusio u 2. slovenskoj ligi.

- Za Rudar iz Velenja sam upisao 16 nastupa, a najbolji prijatelj i cimer u Sloveniji bio mi je Juraj Spudić, bivši igrač Gorice, koji mi je ispričao puno pozitivnih stvari o klubu. Vjerujem da ćemo odraditi uspješnu sezonu, boriti se za vrh, a moja želja je nametnuti se od početka sezone i postati broj jedan - zaključio je Žiger, koji će i na dresu Gorice imati broj 1, a spomenuti treba i njegovih 15 nastupa u dresovima U-17, U-18 i U-19 reprezentacije Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:13