Ilustracija

 RONALD GORSIC Cropix
PITANJA BEZ ODGOVORA

‘Zgroženi smo, posramljeni i ljuti na postupke vodstva Dinama! Zašto smo te igrače doslovno poklonili?‘

Danas je o svim recentnim događajima na Maksimiru progovorio i navijački forum ZonaDinamo
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2023. 17:04

Nakon što je predsjednik Dinama Mirko Barišić odlučio da na Skupštini koja će se održati 25. ili 26. rujna, na dnevnom redu ne bude usvajanje novog Statuta, stižu reakcije navijača sa više strana.

Takav prijedlog očekivano se nije svidio skupštinarima koji su izabrani iz redova navijača, te naravno svim onim navijačima koji su željeli drukčiji Dinamo od onoga prije. Moguće je da sedmorica predstavnika navijača koji su izabrani i ne dođu na Skupštinu krajem rujna, ako ostane na snazi želja Barišića da se ne raspravlja i ne usvaja Statut.

Danas je o svim recentnim događajima na Maksimiru progovorio i navijački forum ZonaDinamo, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

malo je reći da smo kao navijači zgroženi, posramljeni i ljuti na postupke vodstva kluba nakon održane Skupštine u ožujku ove godine. Svojim postupcima još jednom jasno pokazujete da ste zainteresirani samo za maksimiziranje vlastitih profita i da Vas nije briga za stavove navijača Dinama niti poštujete iste. Arogantno je i nepravedno potpuno nas isključiti iz saznanja o bilo kakvim događanjima u klubu, a Vaš potpuni nedostatak komunikacije prema van smatramo lošim vođenjem klupske politike i jednostavno nam je dosta takvog odnosa.

Vaša djela govore više od riječi, a ono što Vi trenutno radite radite na štetu našeg kluba. Rješavanje potencijalnih financijskih izazova s kojima se ova uprava suočava nije opravdanje za ovakvu klupsku politiku (posebice na sportskom planu) koja se provodi zadnjih mjeseci. Sve ovo što ste do sada radili navodi nas na nedostatak povjerenja i vjere u Vaše sposobnosti, a čak i u propitkivanje Vaših motiva.

Smatramo da ne bismo trebali objašnjavati nikome tko je uključen u vođenje Dinama povijest našeg kluba, što nam ovaj klub znači i kako se još jednom od strane kluba osjećamo izdanima. Ipak, očito moramo.

Stoga, mi, predstavnici navijača na forumu ZonaDinamo, forumu navijača Dinama iz Zagreba u ime tih istih navijača, tražimo da se pod hitno očitujete i odgovorite na sljedeća pitanja čiji odgovori zanimaju nemjerljivo veći broj navijača i van naše zajednice.

Smatramo da kao dugogodišnji navijači, članovi i vlasnici godišnjih ulaznica imamo pravo postaviti konkretna pitanja na koja očekujemo isto tako konkretne odgovore.

I budimo jasni, naša frustracija i bijes nisu ograničeni samo na sportsku politiku i nedostatak komunikacije, no trenutno ćemo se zadržati samo na napisanome jer promjena je potrebna i klub mora djelovati odmah jer nije preostalo puno vremena za jačanje igračkog kadra koji je potrebno osnažiti ako želimo obraniti naslov prvaka Hrvatske u najvažnijoj sezoni moderne povijesti HNL-a.

U ovom trenutku nažalost nemamo nikakvog povjerenja u upravu kluba, u Vaš rad niti vjerujemo da ćemo dobiti povratni odgovor, ali ako Vam je doista stalo do velike tradicije i vrijednosti našeg kluba i ozbiljno želite preuzeti odgovornosti i na neki način učiti iz poruka navijača, veselimo se što ćete to dokazati poduzimanjem trenutnih i odlučnih radnji kako bi zaštitili buduće interese kluba.

Za kraj ćemo se ponoviti, o situaciji koja se trenutno odvija u i oko kluba na ova pitanja od Vas očekujemo konkretne odgovore.

Unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem, ZonaDinamo.

Kako su raspoređene uloge u Upravi i kako izgleda proces odlučivanja u Upravi koja je trenutno jedino funkcionalno tijelo kluba? Što je poduzeto da se u bližoj budućnosti "osposobe" i ostala tijela kluba? I zašto se u dva mjeseca nitko nije udostojio izaći pred medije i reći koji je plan?

Kada će izborna skupština i formiranje upravljačkih tijela kluba?

Da li će prijedlog statuta prije donošenja biti objavljen i stavljen na javnu raspravu? Ako da, zna li se kad?

Ako smatrate da kvalitetno i odgovorno obavljate svoj posao, zašto vas je strah vlastitih članova kluba? Odnosno, zašto navodno odbijate Statut koji članovima kluba daje demokratsko pravo biranja predstavnika?

Zašto u zadnja dva prijelazna roka prije ovoga planski nije napravljeno ništa u smjeru da se dovedu potencijalne zamjene za igrače za koje se znalo da će uskoro otići iz Dinama, a radilo se o ključnim igračima momčadi? Odnosno, zašto rebuilding momčadi nije počeo na vrijeme i kako ste mislili u jednom prijelaznom roku nadoknaditi tri standardna reprezentativca Hrvatske?

Zbog čega i zašto Vlatka Peras bira tko će se dovesti i tko će biti prodan, koje su njene reference te zašto se to ne prepusti zaposlenicima sa većim iskustvom i znanjem? Odnosno, kakvo nogometno obrazovanje ili iskustvo dotična gospodična ima da stopira dogovorene ili na pola dogovorene transfere? Otkad to ona može procijenit kvalitetu igrača i koliko neki igrač vrijedi?

Zašto smo igrače kao što su Janković, Kulenović, Bočkaj, Tolić itd. doslovno poklonili, a neke čak i dalje plaćamo?

Zašto potpisujemo dokazano ozlijeđenog igrača (Kačavenda)? (ništa osobno protiv dečka, dapače sve najbolje o njemu)

Kako je moguće da se Anes Krdžalić potpiše, da mu se da osmica, a samo mjesec i pol nakon toga postane višak?

Koliko novca je ušlo u klub na ime ovosezonskih transfera, koliko na ime postotaka ranije prodanih igrača? Koliko tog novca je otišlo na treće adrese i koje su to adrese? Koliko novca je potrošeno na ulazne transfere i koliko novaca su dobili posrednici u tim poslovima,a koliko već unaprijed upisane osobe/tvrtke? Gdje je ostatak novca?

Čemu mjere štednje na prvoj momčadi u najbitnijoj sezoni u modernoj povijesti kluba, a ako je štednja jedna od politika kluba, zašto se i dalje daje ogroman novac za posrednike čija pojačanja se nisu pokazala adekvatnima, tj. zašto se novac baca na igrače koji nisu pojačanja? Tko je dozvolio i dogovorio dovođenje Bernauera i Kaneka?

- Kakva je kratkoročna strategija kluba u segmentima:

- financije

- prva ekipa

- infrastruktura

- nogometna škola

Koja je vizija i koji su ciljevi kluba do kraja sezone 2025/26?

- U kojoj su fazi razgovori oko projekta stadion?", stoji u priopćenju punom pitanja koji čekaju odgovore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 10:37