Velimir Zajec

 Profimedia
‘POVEZANI SMO‘

Zajec o transfer-bombi koja bi odjeknula svijetom: ‘Doveo sam ga u Dinamo, ali mislim da se neće vratiti‘

‘Što se tiče atmosfere na Toumbi, reći ću igračima da će biti kao kod AEK-a, čak i gore‘
Piše: SNObjavljeno: 05. ožujak 2024. 21:41

Nakon što je u subotu ostvario prvu pobjedu, uz uvjerljiv trijumf na povijesnim izborima, Velimir Zajec sprema se na borbu za mjesto Dinamova predsjednika. Uoči važne Skupštine, koja će se održati u nedjelju 10. ožujka, legenda Modrih dala je intervju za grčki Metropolis 95.5 , a glavna tema bio je ogled Dinama i PAOK-a u Konferencijskoj ligi. Hrvatska i grčka momčad prvu utakmicu odigrat će u četvrtak na Maksimiru.

- Čim sam čuo da je Dinamo izvukao PAOK, rekao sam da nemamo sreće. Bit će vrlo teško za moju momčad, bit će to velika borba. Šanse su 50-50. Gledao sam utakmicu PAOK-a i Panathinaikosa u Kupu. PAOK radi dobar posao s trenerom Lucescuom. Dinamo ima četiri, pet dobrih igrača. Nažalost, u prošloj godini prodali su nekoliko dobrih igrača, poput Livakovića, koji je bio sjajan vratar. Konstantelias je veliki talent, dobar playmaker, sličan Baturini - rekao je Zajec u uvodu.

Grci su popularnog Zeku pitali i o Josipu Mišiću, Dinamovom veznjaku, koji je ostavio dubok trag u PAOK-u.

- Dobar je igrač. Puno trči, zna s loptom. On je glavna Dinamova "osmica", u dobroj je formi. Obje momčadi imaju dobar vezni red. Dinamo je dobar i u napadu, Petković je internacionalac, dok PAOK ima dobar protok lopte

Maksimir bi u četvrtak trebao biti rasprodan, a goste bi trebala dočekati paklena atmosfera. No, isti scenarij trebao bi se odigrati i u uzvratu.

- Dinamo će imati pun stadion, ali stadion nije dobar, star je. Jedna cijela tribina je zatvorena. Trebao se sagraditi novi stadion, ali to se nije dogodilo. Šteta. Što se tiče atmosfere na Toumbi (stadion PAOK-a nap.a.), reći ću igračima da će biti kao kod AEK-a, čak i gore. PAOK ima sjajne navijače i oni će biti velika pomoć, oni su 12. igrač momčadi - komentirao je Zajec.

Na kraju razgovora, pričalo se i o Luki Modriću, ali i njegovom potencijalnom povratku u Dinamo.

- Modrić, Brozović i Kovačić su poput Bermudskog trokuta. Povezan sam s Modrićem jer sam ga doveo u Dinamu, ali mislim da se neće vratiti. Možda će otići u Saudijsku Arabiju ili odraditi još jednu godinu u Realu - zaključio je Zajec.

Linker
06. ožujak 2024 00:06