ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DVIJE ČAČIĆEVE MOMČADI

VIDEO: Pogledajte Drmićev prvijenac u debiju za Dinamo pa show Brune Petkovića u drugom poluvremenu

Modri su uspješno svladali prvu pripremnu utakmicu, debitirali su Josip Drmić i Robert Ljubičić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. lipanj 2022. 20:04

DINAMO - SHKENDIJA 3:0 (Drmić 16', Andrić 54', Petković 81')

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Theophile-Catherine, Lauritsen, Štefulj - Ademi, Ljubičić - Emreli, Tolić, Špikić - Drmić;

Drugo poluvrijeme: Nevistić - Ristovski, Dilaver, Perić, Bočkaj - Jurić, Mišić, Gojak, Menalo - Petković, Andrić.

Trener: Ante Čačić.

SHKENDIJA: Zahov - Murati, Bejtulai, Cake, Neziri - Shala, Ramadani, Dita, Elezi - Hasani, Guri.

Još su igrali: Amzai, Taleski, Rakipi, Bilali, Doriev, Nafiu, Ramadani, Nazifi, Manevski i Stojanovski.

Trener: Artim Shaqiri.

LENDAVA - Stadion Nafte. Sudac: Lukas Gregorinčić. Utakmica bez gledatelja.


Došao je toplinski val i do Slovenije, nije bilo lako pobijediti vrućinu, nešto lakše na kraju bilo je pobijediti niti Shkendiju (3:0). Klub iz Tetova, višestruki prvak Sjeverne Makedonije zadnju je sezonu zaključio na trećem mjestu, s 15 bodova zaostatka za prvakom Škupijem koji bi mogao biti prvi Dinamov europski protivnik ove sezone, bio je prvi sparing partner na ovim pripremama, nitko nije niti očekivao 'šetnju', nisu to nikad takve utakmice.

CIJELU UTAKMICU POGLEDAJTE OVDJE.

Ante Čačić na teren je poslao dvije različite momčadi, ona koja je počela susret zabila je nakon 16 minuta. Strijelac - Josip Drmić.

Odlično je bilo proigravanje Špikića, prije toga i dodavanje Emrelija, Drmić je bio tamo gdje treba biti, na drugoj stativi, rutinski je zabio svoj prvijenac za Dinamo. Prije toga najbliži je pogotku bio još jedan 'rookie', Robert Ljubičić, pucao je s 25 metara, nedaleko od vratnice.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Dinamo je odigrao dobrih 20 minuta, teško je tu nekoga posebno izdvojiti, možda je najangažiraniji i najkonkretniji bio Špikić, energičan je bio Ljubičić.

Nakon toga Shkendija je bila opasnija, Neziri je pucao preko gola, a Ramadani zamalo iskoristio nesporazum Zagorca i Tolića, bio je ipak neprecizan.

Na tribini smo primijetili Dragana Skočića, izbornika Irana i njegova novog pomoćnika Krunoslava Rendulića. Došli su, kad već nije daleko, pogledati svog igrača Sadegha Moharramija, koji je bio pomalo rezerviran. Kao i dosta njegovih suigrača u tom prvom dijelu, no, što se zna reći u ovoj fazi priprema 'noge su teške'' nedostaje svježine.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Utakmica je, inače, bila zatvorena za javnost, ali desetak Dinamovih navijača ukazalo se tamo iza nasipa kraj stadiona, sporadično su pružali podršku igračima, bio im je to zanimljiv izlet.

VIDEO: Tomo Ničota

Spomenimo i najveću zvijezdu Shkendije, to je već godinama Ferhan Hasani, nekadašnji igrač Werdera, koji je svojevremeno bio i blizu dolaska u Dinamo. Bio je već u Maksimiru, trebao samo proći liječnički pregled, ali u zadnji je tren posao propao i Hasani nije potpisao. Vidi se u svakom potezom da je nekad bio klasa.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Dok su Dominik Livaković i Mislav Oršić u 'civilu' pratili susret s tribine, Ante Čačić u nastavku je na teren poslao novu momčad, u kojoj je imao 'višak' napadača. Bili su tu Petković, Jurić i Andrić, Dinamovih 11 je trener uspio ukomponirati u sustav 4-4-2, Jurić je bio na desnoj strani, Petković i Andrić naprijed.

Raspoložen je bio Petković, za asistiranje u svom stilu. Prvo je odlično dodao Andriću, koji je zabio za 2:0, a onda je odigrao i povratnu loptu, pucao je Menalo, ali je Murati izbacio s gol-crte. Nosio je Petković u nastavku i kapetansku traku na ruci, a Dinamo je u nastavku bio razigraniji, rastrčaniji.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Hlad je polako 'okupirao' teren, lakše se disalo, a odahnula je i Dinamova obrana kad je Nevistić obranio udarac Nafiua. Shkendija nije smanjila, ali je zabio Dinamo još jedan. Prvo je veliku šansu promašio Jurić, a onda svoju odličnu partiju zaključio pogotkom Petković. Primio je loptu na 20-ak metara od gola, maštovitom fintom napravio si prostor za udarac i pogodio s ruba šesnaesterca, lijevom nogom. Rijetko zabija iz te pozicije, ali primijetili smo već na zagrijavanju da je precizan, udarci su mu bili neuhvatljivi za vratare. Znači li to da ćemo u novoj sezoni vidjeti i novo Petkovićevo oružje, udarce s distance?

U svakom slučaju, u najavi sezone ukrao je show, asistirao, zabio, zaradio pljesak prisutnih...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix


PRIJENOS UŽIVO:

90' - Kraj utakmice! Dinamo je slavio s 3:0...

81' - GOOOL! Bruno Petković majstorijom se riješio svog čuvara, a onda još ljepšim potezom s ruba šesnaesterca prevario vratara za 3:0 Dinama!

PETKOVIĆEV MAJSTORSKI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE. (81. MINUTA)

77' - Majstorski je Deni Jurić prihvatio koljenom jedno dugačko dodavanje, smireno uštopao i potom isprve gađao suprotan kut - prohujalo je to par centimetara pored vratnice!

74' - Dobra Nevistićeva obrana! Nafiu je driblingom prošao Dinu Perića i opalio s desetak metara iskosa, srećom - ispriječio se rezervni Dinamov vratar!

62' - Zamalo se Menalo upisao u strijelce! Njegov udarac glavom nakon izvrsne Petkovićeve asistencije uspjeli su s gol-linije očistiti Makedonci!

54' - GOOOL! Petković je sjajnim dodavanjem 'rasparao' čitavu makedonsku obranu, Andrić je to prihvatio, varkom tijela zaobišao golmana Zahova i zatim rutinski poentirao za 2:0!

ANDRIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE. (54. MINUTA)

46' - Vraćamo se u Lendavu. Trener Ante Čačić odlučio je promijeniti čitavu prvu postavu. Ovako izgleda nova jedanaestorka: Nevistić - Bočkaj, Perić, Dilaver, Ristovski - Gojak, Mišić - Menalo, Petković, Jurić - Andrić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

41' - Špikić je sada dobro zagrijao makedonskog vratara s 25 metara iskosa.

33' - Opet prijeti Shkendija! Elezi je pored Ademija šutirao s oko 20 metara, odlazi taj pokušaj malo iznad grede!

30' - Bolje djeluju Makedonci u ovim trenucima, Modri kao da su stali nakon postignutoga gola. Ali i vremenski su uvjeti nesnosni, temperatura je debelo iznad 30 Celzijusa.

24' - Makedonci su pokazali da i oni znaju igrati, dobro je izgledala ova akcija, srećom Theophile uspijeva na vrijeme blokirati.

16' - GOOOL! Tolić maestralno daje za Špikića koji pronalazi Drmića na drugoj vratnici, a donedavni Rijekin napadač zabija svoj prvijenac za Modre!

PRVI GOL DRMIĆA ZA DINAMO POGLEDAJTE OVDJE (16. MINUTA)

9' - Isprobao je Robert Ljubičić svoj šut! Opalio je s oko 20 metara, ispružio se vratar Zahov na golu, a lopta je prošla tik uz desnu vratnicu.

7' - Lijepo je Tolić probio lijevi bok! Driblingom se zamalo riješio čuvara, ali sustigao ga je ovaj i uspio izbaciti u korner.

1' - Počeo je susret u slovenskoj Lendavi. Za Dinamo debitiraju Robert Ljubičić i Josip Drmić.

image

Sastav Dinama

SCREENSHOT Screenshot

Linker
20. travanj 2024 13:14