Pogodak Petra Bočkaja za 4:2

 SCREENSHOT
SAVLADAN I KOPER

VIDEO: Dinamo opet slavio, Bočkaj postigao fenomenalan prvijenac za Modre! Kroz noge beku pa u drugi kut

Jako dobru utakmicu odigrali su izabranici Željka Kopića u nastavku rovinjskih priprema.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. siječanj 2022. 16:28

DINAMO - KOPER 4:2 (Bulat 11', Andrić 43', Špikić 60', Bočkaj 90' / Colley 15', Kubala 65')

Rovinj. Gradski stadion Valbruna. Bez gledatelja.

DINAMO (3-4-1-2): Zagorac - Theophile, Lauritsen, Franjić - Ristovski, Gojak, Bulat, Menalo - Ivanušec - Jurić, Andrić.

2. poluvrijeme: Livaković - Šutalo, Dilaver, Perić - Špikić, Ademi, Mišić, Bočkaj - Tolić - Petković, Oršić. Trener. Željko Kopić

KOPER (4-2-3-1): Adam - Bručić. Rajčević, Žužek, Vošnjak - Đira, Guberac - Jašaragić, Oštrek, Parris - Colley. Još su igrali: Karajbić, Novoselac, Vešner-Tičić, Rudonja, Grudina, Bešir, Krajinović, Diogo, Kubala, Osuji. Trener: Zoran Zeljković.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

>>> CIJELU UTAKMICU DINAMO - KOPER POGLEDAJTE OVDJE

Kroz noge beku, pa onda ljevicom u suprotni kut! To je bio prvijenac Petra Bočkaja za Dinamo i najljepši potez utakmice u posljednjoj minuti. Pero 'bombardero' je tako zaključio priču s današnje utakmice. Nakon Olimpije (2:0), Dinamo je na pripremama pobijedio još jednog slovenskog prvoligaša, pao je Koper. Tako da Modri sad imaju score 'dva od dva', dvije utakmice, dvije pobjede. Trener Kopić može biti zadovoljan kako mu se danas predstavila momčad, iako si pripreme u punom tijeku, Modri su izgledali razigrano i rastrčano, u konačnici i efikasno. Ono što pak nije izgledalo dobro su rekcije obrane u oba poluvremena, osim što su postigli dva pogotka, Slovenci su autorizirali još nekoliko opasnih akcija. Ali ima vremena do početka prvenstva Kopić dovesti u red svoje obrambene redove. Gledali smo zanimljivu, ponekad i atraktivnu utakmicu, s mnoštvo dobrih poteza s obje strane.

Vidjeli smo danas u Rovinju vidjeli što može mladi šibenski majstor Marko Bulat. Bila je to utakmica modrog veznjaka koji je naglasio svoj ogromni talent i najavio kako će u budućnosti biti jedna od najvažnijih karika Dinama. Prvo je postigao fenomenalan pogodak nakon asistencije Ivanušeca, a onda je u samoj završnici prve dionice teledirigiranom loptom pogodio Komnena Andrića koji je glavom velemajstorski pogodio. Ali nije samo zbog ta krucijalna detalja Bulat zaslužio epitet igrača utakmice, kompletno vrijeme je dominirao veznom linijom, kad smo ga gledali tako raspoloženog, možemo biti sigurni da će na proljeće imati adekvatnu minutažu kod trenera Kopića. Ovakav talent ne smije trunuti na klupi...

Bilo je danas još raspoloženih Dinamovih nogometaša. Nakon utakmice s Olimpijom, ponovno se namentuo Luka Menalo. Ovoga puta nije zabio niti asistirao, ali je rasturao obranu Kopera po lijevoj strani, sigurrno je bio igrač koji je najviše imao loptu u nogama, driblao je, probijao stranu, centrirao... Jednom je namjestio 'zicer' Andriću koji ga nije uspio realizirati, s nekoliko metara prebacio je gredu. Menalo je bio još jedan Kopićev plus današnje utakmice. Kao i Komnen Andrić koji je predstavljao permanentnu opasnost za obranu Kopera. Andrić je samo nastavio tamo gdje je stao u završnici prošle sezone, pokazao je da se na njega uvijek može računati, da uvijek može pogoditi, da je itekako vrijedan napadač.

Modri su i kao protiv Olimpije igrali s dvije postave, svaka je dobila po 45 minuta. U tom prvom poluvremenu, imali su Modri još nekoliko prilika. Jednom je jakim udarcem pokušao Bulat, otišla je lopta zamalo iznad grede, dva puta je opasno priprijetio i danas razigrani Ivanušec. Luka je također bio jedan od boljih u plavoj momčadi, ali to više nije vijest, on je dokazana klasa.

Napisali smo, bilo je i slabijih reakcija obrane. Pa nije bilo čudo što su Modri nakon pet utakmica bez primljenog pogotka ovog puta morali po loptu u mrežu. I to dva puta...

Već na samom početku, negdje oko šeste minute, Jašaragić je krenio sam prema Zagorcu, ali je onda s desetak metara nevjerojatno promašio. Ali nije promašio Colley, Gambijac s britanskom putovnicom. Nakon jednog prekida iskosa, najbolje je skočio u šesnaestercu i glavom kraj Theophilea loptu poslao u mrežu. Bila je to slaba reakcija obrane i primljeni pogodak nakon 639 minuta čiste mreže. Kod drugoplasirane momčadi slovenskog prvenstva predstavio se i Marko Đira, igrač Dinama na posudbi u Koperu, a koji je prošle jeseni bio posuđen Lokomotivi.

Početak drugog poluvremena prvo smo vidjeli jedan odličan udarac Mislava Oršića, a onda je Dario Špikić odličnim udarcem iskosa 'podebljao' vodstvo Modrih. Ubrzo su međutim, opet zabili dečki Zorana Zeljkovića, nakon jedne brze akcije iskosa je zabio Kubala. Modri su u završnici mogli i do uvjerljivije pobjede, iz dobrih situacija nisu zabili Špikić i Ademi.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za preminulu Dinamovu legendu Stjepana Lamzu, a na Valbruni su se pojavili i dečki iz stručnog stožera Rijeke, momčadi s kojom Dinamo igra prvu proljetnu HNL utakmicu.

Linker
24. travanj 2024 18:55