Dubravko Skender, Velimir Zajec, Vlatka Peras

 GORAN MEHKEK Cropix
NOVI DOPREDSJEDNIK

‘Razgovarat ćemo s Peras i Upravom, a jednom čovjeku su vrata Dinama širom otvorena‘

‘Desna ruka‘ Velimira Zajeca otkrila je što se može očekivati u bliskoj budućnosti
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. ožujak 2024. 21:44

Dvije pobjede slavili su Dinamovi navijači u nedjelju. Jednu nad Slaven Belupom (5:2), a drugu nekoliko sati ranije ispred Maksimira, kada je Velimir Zajec poslao Mirka Barišića u prošlost i zauzeo mjesto predsjednika kluba.

Formiran je i novi Izvršni odbor. Među 13 članova nalazi se sam Zajec, a imenovao je još desetoricu: Skendera, Naukovića, Šušnjaru, Omazića, Globana, Mlinarića, Pojatinu, Kovačevića, Hržića i Bergmana. Tu su još A. Todorić i Tomurad.

Ujedno, spomenuti Dubravko Skender novi je dopredsjednik Dinama i bit će Zajecova desna ruka. Za Novu TV govorio je što se može očekivati u bliskoj budućnosti.

- Bilo nam je važno da sve prođe mirno i dostojanstveno kako nalikuje građanskom nogometnom klubu. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji skupštine, samim skupštinarima na dostojanstvu i navijačima . započeo je Skender,

Imao je poruku i za Tomislava Tomaševića.

- Bez obzira tko je predsjednik kluba, Dinamo mora očekivati podršku od gradonačelnika. U ovom slučaju je to tako. Očekujemo od njega da se ubrzaju svi procesi oko izgradnje stadiona i u suradnji Grada, Vlade i Dinama. U programu imamo nultu točku, a to je dubinsko snimanje, financijsko, porezno, pravno i tehničko. Čisto da vidimo s koje pozicije krećemo.

Reporter MilanStjelja pitao je očekuje li "kosture iz ormara" kad se govori o financijama.

- Ne bi bilo fer odgovoriti na to pitanje. Pozvat ćemo najveće revizorske kuće i s njima u konzultaciji odraditi snimanje. Koliko će trajati? Ovisi o onome tko će dobiti posao.

Zatim je došao red i na pitanja o dizajnu internog dijela Dinama.

- Uprava ima mandat, gospođa Peras je i dalje na čelu. Najprije ćemo porazgovarati iza zatvorenih vrata s Upravom, želimo čuti po domenama poslovanja kakva je situacija pa ćemo odlučiti dalje. Kvalitetni ljudi su uvijek dobrodošli u Dinamu.

Posebno je istaknuo Dragutina Kamenskog.

- Poznajem ga već preko 15 godina. Uživao sam surađujući s njim u Izvršnom odboru i njemu su vrata Dinama širom otvorena.

Jedno od ključnih Dinamovih pitanja odnosi se na sportskog direktora i bit će to jedan od prioriteta.

- Ne mogu vam reći ništa o kandidatima. Kvalitetni kandidati su dobrodošli, to ćemo što prije riješiti jer je taj čovjek nužno potreban. Surađivat ćemo i s ostalim klubovima, Dinamo mora biti lider u svemu pa tako i u suradnji s hrvatskim klubovima, posebno s našim najvećim rivalima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:17